Nieuws - Ethereumprijs breekt door 2.900 dollar

Door Luc Vesters

Ethereumprijs breekt door 2.900 dollar

Ethereum (ETH)
Koersupdate
Ethereumprijs breekt door 2.900 dollar

De op één na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, Ethereum, is vanochtend door de grens van USD 2.900 gebroken. Het is het hoogste niveau voor ETH sinds april 2022. De aankondiging van de aankomende Dencun-upgrade is waarschijnlijk grotendeels verantwoordelijk voor de sterke koersprestaties van de afgelopen weken.

Dencun is bedoeld om de efficiëntie van Ethereum's laag 2 netwerken aanzienlijk te verhogen, wat bedoeld is om te concurreren met krachtige blockchains zoals Solana of Sui. De update wordt verwacht op 13 maart.

Maar de recente aanvraag voor een spot Ethereum ETF van vermogensbeheerder Franklin Templeton is waarschijnlijk ook een doorslaggevende factor geweest voor de prijsstijging. Zodra de ETF is goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, zal deze naar verwachting inkomsten genereren via het staking mechanisme van Ethereum.

Beleggers verwachten blijkbaar een soortgelijke indrukwekkende rally in de aanloop naar de goedkeuring als voor de goedkeuring van talrijke Bitcoin spot ETF's in januari van dit jaar. 's Werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock diende in november al een Ethereum ETF aanvraag in bij de SEC.

Daarnaast heeft de leveringsdynamiek van Ethereum waarschijnlijk bijgedragen aan de recente prijsstijging. Steeds meer coins worden gestaked of vergrendeld in smart contracts. Exchange holdings nemen snel af.

Een burn mechanisme vermindert ook constant de hoeveelheid in omloop. Als de vraag constant blijft, dreigt er dus een aanbodschok, net als bij Bitcoin. Daardoor stevent ETH nu af op de grens van USD 3.000.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven