Nieuws - ETH exchange holdings blijven dalen

Door Ted Maas

ETH exchange holdings blijven dalen

Ethereum (ETH)
Exchanges
Wallets en Whales

De beschikbaarheid van ETH-coins op exchanges slinkt met de week. Steeds meer Ethereum tokens worden verplaatst naar externe wallets.

Uit gegevens van het blockchainanalysebedrijf Glassnode, blijkt dat er steeds minder Ethereum tokens op exchanges staan. Dit wijst erop dat Ethereum-beleggers hun tokens overbrengen naar zelfbeheerde wallets, en ze gebruiken voor DeFi toepassingen. Sinds april vorig jaar zijn er ongeveer zeven miljoen ETH verplaatst van Binance, Coinbase en andere exchanges. Sinds midden januari van dit jaar is de trend opnieuw versneld, zoals de Glassnode grafiek laat zien.

ETH exchange holdings blijven dalen

De reden hiervoor is waarschijnlijk de bullish trend op het gebied van Ethereum layer 2 tokens, evenals de huidige opkomst van restaking via EigenLayer.

Marktwaarnemers zijn optimistisch over de daling van de exchange holdings van Ethereum. Dit komt omdat hoe minder een cryptocurrency wordt aangehouden op gecentraliseerde exchanges, hoe minder waarschijnlijk het is dat deze ‘snel’ wordt verkocht.

Als we kijken naar de aanboddynamiek van Ethereum, is het ook duidelijk dat er steeds minder Ether beschikbaar is. Vooral omdat het aantal geburnde tokens toeneemt en er steeds meer ETH vast staat in smart contracts.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven