Nieuws - Franklin Templeton wil de Ether ETF

Door Ted Maas

Franklin Templeton wil de Ether ETF

Franklin Templeton wil de Ether ETF

De vraag naar de Ether ETF wordt steeds luider. Franklin Templeton is de volgende financiële reus die zijn ETH ETF aanvraag indient.

Deze week heeft beleggingsonderneming Franklin Templeton de eerste stap gezet op weg naar een Ether ETF, in navolging van andere vermogensbeheerders die de afgelopen weken al goedkeuring hebben aangevraagd bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Franklin Templeton diende de belangrijke S-1 registratieverklaring in voor de "Franklin Ethereum ETF" en zei dat het fonds in het algemeen de prijs van Ether zou moeten weerspiegelen. Eerder dienden Ark Invest en 21Shares, evenals Grayscale Investments en BlackRock, vergelijkbare aanvragen in voor Ether ETF's. De push voor nieuwe Ether ETF's volgt na de succesvolle lancering van Bitcoin ETF's. Deze worden gezien als een belangrijke stap in het verbreden van de investeerdersbasis voor Bitcoin, die voornamelijk institutionele investeerders treft, maar ook oudere en minder technisch onderlegde particuliere investeerders. Beleggers kunnen dan indirect ETH kopen via een normale broker.

Het bedrijf is van plan om een deel van het etherbezit van de ETF in te zetten om extra inkomsten te genereren. Deze aanpak illustreert de evoluerende strategieën die vermogensbeheerders overwegen om het rendement van hun beleggers te verhogen.

Ongeveer vier weken geleden had Franklin, samen met negen andere emittenten, al een Bitcoin spot ETF gelanceerd. De prijs van Ether is de afgelopen week met meer dan 10 procent gestegen.

De SEC heeft onlangs haar beslissingen over ETF aanvragen voor Ether uitgesteld en experts verschillen van mening over de waarschijnlijkheid van goedkeuring. Terwijl sommigen al uitgaan van goedkeuring in mei, zou SEC voorzitter Gary Gensler deze keer wel eens zijn goedkeuring kunnen onthouden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven