Nieuws - Spot Bitcoin ETF krijgt officiële goedkeuring van de SEC

Door Ted Maas

Spot Bitcoin ETF krijgt officiële goedkeuring van de SEC

Grayscale dient aangepaste Bitcoin ETF aanvraag in

Na een dramatische valse start op 9 januari heeft de Securities and Exchange Commission nu het groene licht gegeven aan verschillende spot Bitcoin ETF's.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft officieel de eerste gereguleerde spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF's) van de Verenigde Staten goedgekeurd - slechts één dag nadat een vals bericht, geplaatst vanaf het officiële Twitter-account van de SEC, chaos veroorzaakte op de markten. Ook deze keer is het niet 100% officieel, de goedkeuring was heel even op de website van de SEC te lezen. De URL geeft nu een 404 error.

sec bitcoin etf

Op 10 januari keurde de effectenregulator de 19b-4 aanvragen van ARK 21Shares, Invesco Galaxy, VanEck, WisdomTree, Fidelity, Valkyrie, BlackRock, Grayscale, Bitwise, Hashdex en Franklin Templeton goed — waarmee de regelwijzigingen worden goedgekeurd die het mogelijk maken een spot Bitcoin ETF te noteren en te verhandelen op de respectievelijke beurzen. Het bestand was enkele minuten te downloaden van de SEC-website voordat een 'Error 404'-bericht verscheen.

De historische goedkeuring effent de weg voor het eerste gereguleerde beursgenoteerde product in de VS dat beleggers directe blootstelling biedt aan de prijs van Bitcoin, zonder dat ze het hoeven te kopen of zich zorgen te maken over zelfbewaring. Beleggers zullen aandelen kopen in ETF's die Bitcoin als onderliggende activa houden.

Op het moment van publicatie was het onduidelijk of de 'Error 404' die toonde dat de SEC 11 spot Bitcoin ETF-aanvragen had goedgekeurd het resultaat was van het intrekken van het document door de commissie of een overbelasting van de websiteverkeer. ETF-analist James Seyffart postte op X (voorheen Twitter) dat de commissie het goedkeuringsdocument mogelijk niet had bedoeld om op dat moment vrij te geven, maar het waarschijnlijk toch opnieuw zou plaatsen."

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven