Nieuws - BlackRock dient aanvraag in voor Ethereum Spot ETF

Door Ted Maas

BlackRock dient aanvraag in voor Ethereum Spot ETF

Ethereum (ETH)
ETF
BlackRock dient aanvraag in voor Ethereum Spot ETF

De grootste vermogensbeheerder ter wereld heeft een Ethereum ETF ingediend. Nu is het de beurt aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Het is officieel: BlackRock, 's werelds grootste vermogensbeheerder, heeft een aanvraag voor een Ethereum Spot ETF ingediend bij de SEC. Dit blijkt uit documenten van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Het nieuws volgt na de aankondiging van vorige week dat BlackRock de aanvraag had ingediend bij het Delaware Department of State Division of Corporations. Korte tijd later bevestigde Nasdaq het project. De ETF zal "iShares Ethereum Trust" gaan heten en is bedoeld om "de prijsontwikkeling van Ether te volgen", aldus de documenten.

Net als bij de geplande Bitcoin ETF van de vermogensbeheerder heeft de cryptobeurs Coinbase de opdracht gekregen om de onderliggende munten te beheren. Het is nog niet duidelijk of de ether ook gebruikt zal worden om bijvoorbeeld dividend uit te keren aan houders van de ETF.

De aanvraag van BlackRock zal naar alle waarschijnlijkheid een golf van verdere aanvragen van vermogensbeheerders zoals Vanguard, Fidelity en Franklin Templeton op gang kunnen brengen, zoals al eerder is gebeurd met Bitcoin. De documenten worden momenteel beoordeeld door de SEC. Gezien de laatste ontwikkelingen rond de Bitcoin ETF zou de weg naar toelating mogelijk sneller kunnen gaan.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven