Nieuws - Ethereum: Nooit eerder zaten er zoveel ETH in smart contracts

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Ethereum: Nooit eerder zaten er zoveel ETH in smart contracts

Ethereum: Nooit eerder zaten er zoveel ETH in smart contracts

Meer dan 35 procent van alle Ethereum zit nu in smart contracts. Wat dit betekent en welke gevolgen deze ontwikkeling heeft.

Ethereum (ETH) heeft een nieuw record bereikt: 35,3 procent van alle ether in omloop is nu geïntegreerd in smart contracts. Dit recordcijfer is een duidelijk teken van het aanhoudende vertrouwen en het groeiende gebruik van het Ethereum ecosysteem.

Het feit dat zo'n groot deel van het ETH aanbod opgesloten zit in smart contracts spreekt boekdelen over de huidige marktdynamiek. In plaats van te circuleren op de handelsplatformen waar ETH gemakkelijk verkocht zou kunnen worden, wordt het gebruikt in de wereld van staking, restaking in DeFi protocollen, DAO's en in de ontwikkeling van andere innovatieve projecten.

Een steeds grotere hoeveelheid van deze ETH wordt niet alleen tijdelijk opgesloten, maar voor de lange termijn geïnvesteerd in het ecosysteem. Dit fenomeen benadrukt de sterke betrokkenheid van de Ethereum gemeenschap en het diepe vertrouwen in de toekomstige levensvatbaarheid en toegevoegde waarde van het platform.

Deze ontwikkeling heeft verstrekkende gevolgen. Ten eerste toont het aan dat de vraag naar ETH sterk is, aangezien investeerders bereid zijn om hun ETH op lange termijn te houden en te gebruiken ten voordele van het netwerk. Ten tweede bewijst het de praktische bruikbaarheid van Ethereum. In tegenstelling tot veel andere cryptocurrencies die voornamelijk worden verhandeld als speculatieve activa, dient Ethereum als basis voor een verscheidenheid aan toepassingen die tastbare voordelen bieden, althans voor de loyale gebruikersbasis.

Het vastleggen van zo'n groot deel van de ETH-voorraad geeft aan dat het Ethereum-netwerk gestaag groeit, niet alleen als technologisch platform, maar ook als financieel ecosysteem. Met zo'n grote hoeveelheid ETH opgesloten in het ecosysteem, wordt Ethereum steeds schaarser op de open markt.

In een omgeving waar de vraag naar ETH constant blijft of zelfs toeneemt en het waarschijnlijk lijkt dat we dit jaar de goedkeuring van de eerste ETH ETF zullen zien, kan deze schaarste leiden tot een opwaartse trend in de prijs.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven