Nieuws - Ethereum staking protocol EigenLayer bereikt miljard grens

Door Luc Vesters

Ethereum staking protocol EigenLayer bereikt miljard grens

Ethereum staking protocol EigenLayer bereikt miljard grens

Het Ethereum re-staking protocol, EigenLayer, bereikte op 20 december een mijlpaal: gebruikers stortten crypto ter waarde van één miljard US dollar sinds de oprichting. Het project kondigde dit aan op X. Kort daarvoor had EigenLayer de stortingsdrempel verhoogd van 150.000 naar 500.000 Ether. Naast ETH, stETH of cbETH waren ook stortingen van andere liquide gestaked tokens toegestaan, waaronder Swell en Stader.

Met zogenaamde re-staking kunnen gebruikers hun gestakete ETH of liquide tokens storten om andere netwerken veilig te stellen en extra rendement te ontvangen. Niet alleen vanwege het extra rendement, maar ook vanwege het vooruitzicht op een toekomstige airdrop, is het project erg populair onder de staking community van Ethereum.

Op Eigenlayer hebben gebruikers de kans om punten te verdienen, die mogelijk de hoogte van een airdrop kunnen bepalen. Een aparte token is echter nog niet officieel bevestigd. Na de laatste mijlpaal kondigde het project zijn volgende innovatie aan: "Restaked Rollups." Het concept is bedoeld om de decentralisatie van de Layer 2-sector te bevorderen door het gebruik van re-staking, aldus een tweet van EigenLayer.

Ondanks de verwachte grote groei, brengt re-staking bepaalde "systeemrisico's" met zich mee, waar Ethereum oprichter Vitalik Buterin al op had gewezen. EigenLayer lanceerde daarom voorzichtig in juni en begon de stortingsdrempels slechts langzaam te verhogen om het protocol niet te overbelasten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven