Nieuws - Whale koopt 180 miljoen dollar in ETH

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Whale koopt 180 miljoen dollar in ETH

Whale koopt 180 miljoen dollar in ETH

Kopen op grote schaal: een Whale koopt in februari meer dan $ 180 miljoen in ETH. Hij bereidt zich voor op prijssprongen.

Een Whale verzamelde in februari ijverig Ethereum. Hij heeft nu meer dan $ 180 miljoen opgenomen van de exchanges naar zijn wallet. Dit meldt Finbold.

Zijn gemiddelde aankoopprijs: ongeveer $ 2.557 per coin. Dit betekent dat de Whale waarschijnlijk verwacht dat de prijzen zullen stijgen.

Hij heeft in totaal $ 214 miljoen in Ethereum, waarvan het grootste deel in verschillende DeFi protocollen.

Whales zijn investeerders of entiteiten die grote sommen geld bezitten in verschillende coins. De holdings lopen meestal in de miljoenen, soms zelfs in de miljarden.

Tot nu toe heeft Ethereum minder goed gepresteerd dan Bitcoin en veel andere coins in de rally van de afgelopen maanden.

De fundamentele gegevens zijn echter zeer positief: nooit eerder zaten er zoveel Ethereum in smart contracts, meer dan 35 procent. Een record.

Ze zijn dus geïnvesteerd in het ecosysteem voor de lange termijn en zijn niet te koop.

Marktwaarnemers speculeren op de goedkeuring van een Ethereum spot ETF, waarschijnlijk in mei. Dit zou institutioneel geld in het ecosysteem kunnen brengen, zoals momenteel het geval is met Bitcoin.

Het potentiële effect was al te voorspellen toen de Bitcoin spot ETF werd goedgekeurd. Ethereum steeg met 10 procent en andere tokens met wel 30 procent.

Onlangs diende vermogensbeheerder Frank Templeton, een reus in de sector, een aanvraag in. BlackRock diende zijn aanvraag vorig jaar in.

Onlangs vertraagde de SEC haar beslissingen over Ethereum ETF aanvragen en experts zijn het niet eens over de waarschijnlijkheid van goedkeuring. Bloomberg schat het op 70 procent.

Terwijl sommigen al uitgaan van goedkeuring in mei, zou SEC-voorzitter Gary Gensler dit keer wel eens zijn goedkeuring kunnen onthouden.

Ethereum wordt momenteel verhandeld tegen $2.800 en heeft een marktkapitalisatie van $338 miljard.

De cryptocurrency steeg van week tot week met 18 procent.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven