Nieuws - Na Bitcoin ETF goedkeuring: Ethereum stijgt met tien procent, altcoins met 30 procent

Door Luc Vesters

Na Bitcoin ETF goedkeuring: Ethereum stijgt met tien procent, altcoins met 30 procent

Koersupdate
ETF

De Bitcoin spot ETF brengt positieve cijfers onder de altcoins. De koers van 's werelds grootste cryptocurrencies heeft tot nu toe voorzichtig gereageerd. Ethereum stijgt met meer dan tien procent. En daarmee: alle belangrijke altcoins die bij elkaar horen. Sommige daarvan exploderen nog sterker na goedkeuring. Staking tokens zoals Lido DAO of Rocket Pool stijgen met 20 procent, Layer 2-oplossingen zoals Arbitrum en Optimism stijgen met meer dan 30 procent.

De reden: Er zijn afgelopen jaar ook ETF-aanvragen ingediend voor Ethereum. Tot nu toe heeft Ethereum zich, in tegenstelling tot Bitcoin en andere altcoins, minder sterk hersteld van de crisis op de cryptomarkt. Op dit moment is het slechts 90 procent jaar-op-jaar gestegen.

Als slechts één procent van het geld van vermogensbeheerders naar een Ethereum ETF zou stromen, zou de koers stijgen tot meer dan $6.000. De huidige koers is $2.500 met een marktkapitalisatie van $300 miljard. De all-time high was bijna $5000 en werd bereikt in november 2021.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven