Nieuws - Wat gebeurt er als de Ethereum ETF er komt?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Wat gebeurt er als de Ethereum ETF er komt?

Ethereum (ETH)
ETF
Wat gebeurt er als de Ethereum ETF er komt?

In combinatie met de deflatoire aanboddynamiek zou de goedkeuring van de Ethereum ETF kunnen leiden tot een waar prijsvuurwerk voor Ethereum.

De recente stijging in de ETH-beleggingen van bestaande fondsen is in zekere zin nog maar het begin van wat waarschijnlijk zal volgen. BlackRock en co. bezitten namelijk vele malen meer kapitaal, dat nu rechtstreeks naar Ether zou kunnen vloeien. Om precies te zijn hebben de tien grootste vermogensbeheerders $44,48 biljoen in bezit. Als slechts één procent hiervan - d.w.z. $445 miljard - naar ETH vloeit, zou de marktkapitalisatie van Ethereum bijna verdrievoudigen en de prijs van ETH stijgen tot ongeveer $6.200.

Marktkapitalisatie van Ethereum

ETH-deflatie neemt toe

En dan hebben we het nog niet eens over het dalende aanbod van Ethereum. Alsof dat nog niet genoeg is, gooit het "ultrasone geldmechanisme" van Ethereum ook nog eens olie op het vuur. Sinds de Londense hard fork is ETH geëvolueerd van een netto-inflatoire digitale activa naar een in toenemende mate deflatoire activa. Het netwerk kende een korte periode van netto inflatie tussen augustus en oktober als gevolg van lagere netwerkactiviteit.

Ethereum-deflatie in de loop van de tijd.

Bron: Glassnode

In de afgelopen weken is het totale ETH-aanbod echter opnieuw netto deflatoir geworden als gevolg van dalende uitgiftecijfers en een groter volume van aanbodverbranding. Deze trend is versterkt in november en zal zich waarschijnlijk voortzetten met een toenemende vraag en activiteit op het netwerk.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven