Nieuws - SEC stelt nog een Ethereum ETF aanvraag uit

Door Luc Vesters

SEC stelt nog een Ethereum ETF aanvraag uit

SEC stelt nog een Ethereum ETF aanvraag uit

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft haar beslissing om de Ethereum ETF van Galaxy en Invesco goed te keuren uitgesteld. Dit staat in een verklaring die de autoriteit op 13 december heeft uitgegeven. Volgens Bloomberg-analist James Seyffart was de beslissing "vroeg, maar volledig verwacht". De deadline voor goedkeuring was 23 december. De SEC stelde de Ethereum ETF aanvraag van Grayscale voor het laatst uit op 6 december.

De nieuwe deadline voor mogelijke goedkeuring is 6 februari 2024. Naast de aanvragen van Galaxy en Grayscale heeft de autoriteit ook andere aanvragen ontvangen. Deze omvatten 's werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock, Hashdex, Ark Invest, VanEck en Fidelity. De goedkeuring van de Bitcoin ETF zou volgens sommige waarnemers ook de goedkeuring van het Ethereum product waarschijnlijker maken.

De autoriteit moet uiterlijk in mei 2024 een beslissing nemen over een van de Ethereum aanvragen. Het zou ook mogelijk zijn om alle aanvragen tegelijkertijd goed te keuren. Nog maar een paar dagen geleden waarschuwde de beurstoezichthouder voor beleggen in cryptocurrencies. Dit zou goed nieuws kunnen zijn voor de goedkeuring van Bitcoin ETF's.

Lees hier over de impact die een goedkeuring zou kunnen hebben op Ethereum.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven