Nieuws - BlackRock past zijn Bitcoin spot ETF-aanvraag aan

Sam Fröling

Door Sam Fröling

BlackRock past zijn Bitcoin spot ETF-aanvraag aan

Bitcoin (BTC)
ETF
BlackRock, past zijn Bitcoin spot ETF-aanvraag aan

De SEC en 's werelds grootste vermogensbeheerder blijven onderhandelen over een Bitcoin spot ETF. Goedkeuring wordt pas verwacht in januari 2024.

BlackRock heeft zijn aanvraag voor de Bitcoin Spot ETF aangepast, volgens meerdere mediaberichten. De SEC staat erop dat de cashmethode wordt gebruikt voor custody. BlackRock en andere kandidaten wilden de cryptocurrency direct bewaren. Er lijkt nu een compromisoplossing te zijn gesloten.

90% in januari al goedgekeurd

Deze aanpassingen laat zien dat de SEC en de kandidaten voortdurend met elkaar in gesprek zijn. Volgens analisten van Bloomberg zou naar verwachting 90 procent van de Bitcoin Spot ETF op 14 januari 2024 goedgekeurd moeten zijn, en hoogstwaarschijnlijk zullen alle kandidaten tegelijkertijd de licentie verkrijgen. Het verkrijgen van een licentie zou de prijs verder kunnen opdrijven, omdat er naar verwachting miljarden Amerikaanse dollars aan institutioneel geld de markt in zullen stromen. De Bitcoin-koers wordt momenteel verhandeld op ongeveer 41.500 dollar. Hij is de afgelopen zeven dagen met ongeveer 13 procent gestegen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven