Nieuws - Bitcoin Spot ETF op 10 januari 2024?

Door Luc Vesters

Bitcoin Spot ETF op 10 januari 2024?

Bitcoin (BTC)
ETF

De Bitcoin ETF komt eraan. Volgens sommige analisten zelfs heel snel. Hij zou op 10 januari 2024 klaar moeten zijn. Dat zeggen James Seyffart en Eric Balchunas van Bloomberg op Twitter. Zij schatten de waarschijnlijkheid van goedkeuring op deze datum op 90 procent.

Ze gaan ervan uit dat alle aanvragen op hetzelfde moment worden geaccepteerd om niemand te bevoordelen. Andere stemmen hebben het over goedkeuring in maart 2024, volgens Joe Carlasare, commercial litigator. In totaal zijn er twaalf aanvragen voor een Bitcoin spot ETF ingediend bij de SEC, waaronder één van BlackRock, 's werelds grootste vermogensbeheerder.

Ze hebben allemaal hun uiterste deadline in maart 2024, behalve één: van Ark Invest. Deze aanvraag moet voor 10 januari 2024 worden goedgekeurd of afgewezen. Tot nu toe heeft de SEC alle aanvragen herhaaldelijk afgewezen of om meer tijd gevraagd. De reden: de cryptomarkt wordt gemanipuleerd. Een rechtbank oordeelde dat de afwijzing van Ark Invest onrechtmatig was.

SEC-commissaris Hester Peirce zei: "Er is geen reden voor ons om een spot Bitcoin ETF in de weg te staan." Ze wordt beschouwd als een vertegenwoordiger van de pro-crypto factie binnen de Amerikaanse effectenregulator. Er wordt verwacht dat een spot Bitcoin ETF miljarden Amerikaanse dollars naar de markt zal brengen en de deuren zal openen voor institutionele beleggers.

Veel waarnemers zien dit als een katalysator voor de volgende bullmarkt. Volgens sommige experts zou de prijs van Bitcoin een jaar na toelating kunnen stijgen tot USD 60.000. Er zijn ook aanvragen ingediend voor spot ETF's voor Ethereum.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven