Nieuws - Deze grote spelers willen BlackRock's Bitcoin ETF ondersteunen

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Deze grote spelers willen BlackRock's Bitcoin ETF ondersteunen

Bitcoin (BTC)
ETF
Deze grote spelers, willen BlackRock's Bitcoin ETF ondersteunen

BlackRock bereidt zich voor op de lancering van zijn Bitcoin ETF. Achter de schermen voeren ze financieringsgesprekken met grote namen op Wall Street.

BlackRock zit midden in de voorbereidingen voor de lancering van een eigen Bitcoin Spot ETF. Naar verluidt krijgt 's werelds grootste vermogensbeheerder steun van Wall Street. Dit meldt het cryptomedium Coindesk en verwijst naar bronnen uit de omgeving van het bedrijf.

Volgens het rapport gaan handelszwaargewichten als Jane Street, Virtu Financial, Jump Trading en Hudson River Trading liquiditeit leveren voor BlackRock's Bitcoin ETF. Daarnaast meldt Coindesk dat BlackRock in gesprek is met de handelshuizen over mogelijke rollen als market makers. De bedrijven hebben hier nog geen reactie op gegeven.

BlackRock opzoek naar start-investeerders

BlackRock bracht half oktober wijzigingen aan in de ETF-aanvraag. Daarin maakte de vermogensbeheerder ook bekend dat het op zoek was naar start-investeerders. Het wil het opgehaalde kapitaal gebruiken om de handelsintroductie van de ETF te stimuleren. Concreet wil de vermogensbeheerder Bitcoin kopen en in ruil daarvoor aandelen in de ETF uitgeven aan beleggers. In de aanvraag stelde het bedrijf een deadline van eind oktober voor de zoektocht.

Onlangs meldde het nieuwsportaal Cointelegraph een goedkeuring in het voordeel van BlackRock. Dit bericht bleek echter onjuist te zijn. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) bestudeert de aanvraag nog steeds. Een beslissing wordt midden januari 2024 verwacht. De cryptomarkt wacht al jaren op de goedkeuring van een Bitcoin Spot ETF in de VS. De industrie hoopt op een enorme toevloed van liquiditeit uit de traditionele financiële sector - en dus aanzienlijk hogere prijzen voor Bitcoin en andere cryptovaluta's.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven