Nieuws - Bitcoin stijgt met 12% na goed nieuws over Bitcoin ETF

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoin stijgt met 12% na goed nieuws over Bitcoin ETF

Bitcoin (BTC)
ETF
Bitcoin stijgt met 12% na goed nieuws over Bitcoin ETF

Vermogensbeheerder BlackRock staat blijkbaar op het punt om een Bitcoin Spot ETF toe te voegen. De BTC-prijs stijgt met dubbele cijfers.

BlackRock wacht officieel nog op goedkeuring van de SEC voor zijn Bitcoin Spot ETF.

De Spot ETF staat echter al vermeld op de website van de "Depositroy Trust & Clearing Cooperation". Het bedrijf verzorgt onder andere de handel voor Nasdaq.

Als je de handelsafkorting "IBTC" invoert, verschijnt de ETF met een omschrijving: "IShares Bitcoin".

Volgens marktkenner Eric Balchunas moet dit worden gezien als "onderdeel van het proces van de introductie van een ETF".

De cryptomarkt reageerde extreem positief op het nieuws. In de afgelopen 24 uur steeg de BTC-prijs met 12 procent. Op het moment van schrijven staat Bitcoin op 34.328 Amerikaanse dollar.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) moet haar definitieve goedkeuring echter nog geven. De autoriteit staat onder druk vanwege talloze aanvragen voor Bitcoin ETF's.

Onlangs meldde het nieuwsportaal Cointelegraph een goedkeuring in het voordeel van BlackRock. Dit bericht bleek echter onjuist te zijn.

BlackRock heeft onlangs zelf wijzigingen aangebracht in zijn aanvraag. Voor marktwaarnemers is dit een positief teken, omdat het duidt op een concrete uitwisseling tussen de financiële dienstverlener en de autoriteit.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven