Nieuws - SEC stelt beide beslissingen over Bitcoin ETF Hashdex en Grayscale uit

Door Ted Maas

SEC stelt beide beslissingen over Bitcoin ETF Hashdex en Grayscale uit

Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
Wet en regelgeving
ETF
SEC stelt beide beslissingen over Bitcoin ETF Hashdex en Grayscale uit

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft zowel de aanvragen van Hashdex, als Grayscale, om een Ethereum futures ETF te lanceren uitgesteld.

De Amerikaanse SEC heeft meer tijd nodig om te beslissen of ze de omzetting van Hashdex's Bitcoin futures ETF in een spot ETF goedkeuren. Dit blijkt uit een verklaring van de autoriteit. Hashdex heeft in september een aanvraag ingediend voor de omzetting van zijn op futures gebaseerde ETF. De deadline voor een beslissing was 17 november. De SEC stelde een nieuw besluit uit tot 1 januari 2024.

Tegelijkertijd stelde de autoriteit de beslissing Grayscale’s Ethereum futures ETF uit tot 1 januari volgend jaar. Volgens Bloomberg's ETF-analist James Seyffart is het uitstel "helemaal niet verrassend". Los daarvan is Grayscale ook bezig met een aanvraag om haar Ethereum trustfonds om te zetten in een spot ETF. De cryptosector blijft maar uitkijken naar goedkeuring van de SEC. Als een wordt goedgekeurd, zullen waarschijnlijk meerdere crypto-ETF aanvragen volgen.

Seyffart verwacht de komende dagen nog meer uitstel van de SEC. Een besluit over de Bitcoin ETF aanvragen van Global-X en Franklin Templeton staan namelijk op de planning voor 17 en 21 november. Na een rechterlijke uitspraak in augustus werd de SEC gedwongen om hun strenge koers bij het goedkeuren van crypto-ETF's te heroverwegen. Experts verwachten nu dat "90 procent" van alle aanvragen voor 11 januari 2024 worden goedgekeurd.

Gezien de eerdere deadline voor sommige aanvragen speculeerde de cryptosector echter al eerder op een vroege goedkeuring voor het van 2023. Dit wordt steeds onwaarschijnlijker na de recente vertragingen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven