Nieuws - Heeft de SEC wel genoeg cryptospecialisten?

Door Ted Maas

Heeft de SEC wel genoeg cryptospecialisten?

VS
Wet en regelgeving
Heeft de SEC wel genoeg cryptospecialisten?

De SEC wordt verondersteld de cryptosector onder controle te houden. Maar de autoriteit heeft te weinig personeel om dat daadwerkelijk te doen, aldus een nieuw rapport. Een paar van de feiten op een rij.

De Securities and Exchange Commission (SEC) wil de crypto-sector al een tijdje beperken. Om al deze cases te bestuderen is er uiteraard voldoende deskundig personeel nodig. Uit een rapport van de Office of Inspector General (OIG) zijn die er niet genoeg. Elk jaar beoordeelt de OIG de interne omstandigheden bij andere Amerikaanse autoriteiten.

Volgens het rapport is er bij de SEC een acuut tekort aan gespecialiseerd personeel op het gebied van crypto. Het aantal potentiële kandidaten is klein, deels omdat de particuliere sector vaak aantrekkelijkere voorwaarden biedt. Aan de andere kant is het natuurlijk een relatief jonge markt. Een andere reden voor de lage instroom is te wijten aan interne ethische richtlijnen, zegt de OIG. Sollicitanten die geïnvesteerd hebben in cryptocurrencies worden namelijk uitgesloten van de sollicitatieprocedure. SEC-functionarissen geven in het rapport toe dat deze regelgeving "nadelig" is voor de werving van nieuwe medewerkers.

In juli riep SEC-voorzitter Gary Gensler op tot een verhoging van het budget van de SEC van 4,6 miljard dollar naar 5,1 miljard dollar. Hiervan wilde hij 109 miljoen gebruiken voor de regulering van de cryptosector.

De crypto-branche ligt al lange tijd overhoop met de autoriteit. Marktpartijen hebben herhaaldelijk gevraagd om duidelijkere regels en instructies van de SEC. En ook vanuit de eigen gelederen neemt de kritiek toe.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven