Nieuws - Samson Mow: Hoe Bitcoin stijgt naar één miljoen dollar

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Samson Mow: Hoe Bitcoin stijgt naar één miljoen dollar

Bitcoin (BTC)
ETF
Koersupdate
Samson Mow: Hoe Bitcoin stijgt naar één miljoen dollar

Zo'n moonshot is er lang niet geweest: influencer Samson Mow ziet Bitcoin op één miljoen dollar komen. Het enige wat nodig is: de ETF.

Mad Money: De titel van Jim Cramer's beleggingsprogramma zegt alles. Snelle cuts, onrustig camerawerk, gitaarriffs op de achtergrond, overal flitsen - Cramer pretendeert niet serieus te zijn.

Het is een vergelijkbaar verhaal met zijn beleggingsadvies. Er zijn zoveel voorbeelden van misstappen dat vermogensbeheerder Tuttle Capital Management in maart 2023 een Inverse Cramer ETF lanceerde. Met andere woorden, een actief beheerd indexfonds gebaseerd op de aanbevelingen van Jim Cramer - maar dan omgekeerd. Dit betekent dat effecten die door Cramer worden aanbevolen consequent worden geshort - en omgekeerd.

De Bitcoin-gemeenschap heeft sowieso een speciale relatie met Cramer. De financiële goeroe is namelijk geen vriend van Bitcoin. In zijn laatste programma liet hij zich echter positief tot neutraal uit over BTC.

"Als je van Bitcoin houdt, koop dan Bitcoin," antwoordde hij op een luisteraar die informeerde naar Cramers mening over de BTC-miner Clean Spark.

In 2021 verkocht de CNBC-presentator al zijn BTC voor ETH. Nadat zijn bank echter weigerde om zijn ether vast te houden, verkocht hij ook deze cryptopositie.

Is Cramer's neutrale houding tegenover mining aandelen nu een BTC koop- of verkoopsignaal? Onduidelijk.

SBF betaalt knipbeurt gevangenis met makreel

Sigaretten, instant noodles - makreel? De geschiedenis van gevangenisvaluta is diffuus. Maar één persoon die bijzonder bekend is met (nep)geld is de onlangs veroordeelde cryptofraudeur Sam Bankman-Fried.

De voormalige baas van de failliete FTX exchange liet naar verluidt zijn beruchte manen trimmen door een medegevangene. SBF zou de close-up service niet met FTT of BTC hebben betaald, maar in natura: Makreel.

Het is niet bekend hoeveel blikjes de ex-miljardair heeft moeten betalen.

Samson Mow: een miljoen dollar binnen een paar dagen

Het is geen nieuws dat Bitcoin Space moonbats aantrekt. Het is ook geen nieuws dat exorbitante prijsvoorspellingen het goed doen op sociale media. Toch zou een beetje bescheidenheid cryptobeïnvloeders geen kwaad doen. Vooral als het gaat om respectabele persoonlijkheden zoals Samson Mow.

De architect van de Salvadoraanse Bitcoin-obligaties rekent er serieus op tegenover zijn community op het X-platform dat de Bitcoin spot ETF tot een miljoen dollar zal doen stijgen.

Om dit in perspectief te plaatsen: een Bitcoin-prijs van één miljoen dollar impliceert een marktkapitalisatie van 19,5 biljoen dollar - dat is twee keer zoveel als de goudmarkt en ruim vier biljoen dollar meer dan het bruto binnenlands product van de EU. Het is dus mogelijk, maar niet vanzelfsprekend.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven