Nieuws - SEC waarschuwt voor crypto: Is de Bitcoin ETF aanstaande?

Door Luc Vesters

SEC waarschuwt voor crypto: Is de Bitcoin ETF aanstaande?

Bitcoin (BTC)
ETF
SEC waarschuwt voor crypto: Is de Bitcoin ETF aanstaande?

"Beleggingen in crypto-effecten kunnen extreem riskant zijn en zijn vaak volatiel" - dat schrijft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission in een nieuwe post op X, die linkt naar een beleggerswaarschuwing.

De timing is opmerkelijk: de laatste keer dat de Securities and Exchange Commission (SEC) waarschuwde tegen beleggen in "crypto-effecten", werd dit gevolgd door de goedkeuring van de Bitcoin Futures ETF (BITO).

Wijst de hernieuwde waarschuwing van de SEC tegen crypto nu op de aanstaande goedkeuring van de Bitcoin Spot ETF? Heel goed mogelijk, althans volgens Eric Balchunas. De Bloomberg-analist tweette afgelopen weekend zijn gedachten hierover:

"Oh shocker, de SEC tweet educatief materiaal en waarschuwingen over crypto beleggen, wat het ook deed in de aanloop naar de $BITO," schrijft Balchunas op X.

Meer specifiek kwam de toelating van de BITO ongeveer een week na de laatste waarschuwing. Betekent dit dat de goedkeuring van de Bitcoin Spot ETF nog een week weg is? Waarschijnlijk niet, zegt Balchunas - hij verwacht dat het vier weken duurt.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven