Nieuws - Is de Bitcoin Spot ETF aanstaande?

Door Luc Vesters

Is de Bitcoin Spot ETF aanstaande?

Bitcoin (BTC)
ETF
Is de Bitcoin Spot ETF aanstaande?

Het aantal vergaderingen stijgt en de druk op de SEC neemt toe: Goedkeuring van de Bitcoin Spot ETF is waarschijnlijk aanstaande. Het persbureau Reuters meldt dat BlackRock, ARK Invest, 21 Shares en andere beleggingsfondsen al bezig met de laatste details van hun plannen.

Volgens Reuters heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) sinds september ontmoetingen met vertegenwoordigers van de aanvragers. Hieronder bevinden zich bedrijven van hoog kaliber zoals BlackRock, Ark Invest en Grayscale. Sommige bijeenkomsten vonden zelfs plaats in het kantoor van SEC-voorzitter Gary Gensler. Onderwerpen als custody en de risico's voor beleggers werden besproken. BlackRock heeft bijvoorbeeld zijn aanvraag weer aangepast op basis van de besprekingen.

Het feit dat de SEC en vertegenwoordigers uit de sector steeds vaker met elkaar in gesprek zijn, wordt gezien als een aanwijzing dat er binnenkort een beslissing wordt genomen. Marktwaarnemers kijken momenteel naar 10 januari 2024 als mogelijke beslissingsdatum voor of tegen een spot ETF. Dit is de laatst mogelijke deadline voor de ARK Invest Bitcoin Spot ETF.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven