Nieuws - Ripple-CEO haalt uit naar SEC-baas Gary Gensler

Door Luc Vesters

Ripple-CEO haalt uit naar SEC-baas Gary Gensler

Ripple-CEO haalt uit naar SEC-baas Gary Gensler

Ripple Labs en de Amerikaanse SEC zijn al jaren in een juridische strijd verwikkeld. Nu voelt Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, zich blijkbaar uitgedaagd door een nieuwe uitspraak van SEC-baas Gary Gensler.

Tijdens de Bloomberg Invest Summit zei Gensler over de crypto-sector: "Dit is een gebied waar de kopstukken van een paar jaar geleden nu in de gevangenis zitten, op het punt staan naar de gevangenis te gaan of wachten op hun uitlevering." Dit maakte de Ripple-CEO woest. In een post op X noemt hij Genslers uitspraken "complete onzin" en beschuldigt hij de SEC-baas onder andere van falen omdat hij de ineenstorting van FTX niet had voorkomen.

Garlinghouse gaat nog verder en schrijft: "Als hij (Gensler) echt ‘voor het Amerikaanse volk’ zou werken, zoals hij zegt, was hij al lang geleden ontslagen. Gensler zal ervoor zorgen dat Biden de verkiezingen verliest." Onlangs is crypto een thema geworden in de verkiezingscampagnes van beide partijen, waarbij de Republikeinse uitdager Donald Trump zichzelf neerzet als crypto-voorstander.

In juli 2023 behaalde Ripple een gedeeltelijke overwinning in de rechtszaak met de SEC, omdat rechter Torres oordeelde dat XRP in de handel met particuliere beleggers geen effect is. Bij de verkoop aan institutionele beleggers moet XRP echter wel als effect worden beschouwd. Daarom stelde de SEC boetes van bijna twee miljard dollar voor en wees onlangs een compromisvoorstel van Ripple af.

Het lijkt erop dat Ripple Labs en de SEC nooit vrienden zullen worden. Ripple Labs kan echter op de lange termijn ook zonder de adoptie van XRP succesvol zijn.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven