Nieuws - Donald Trump accepteert Bitcoin voor verkiezingscampagne VS

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Donald Trump accepteert Bitcoin voor verkiezingscampagne VS

Bitcoin (BTC)
VS
Donald Trump accepteert Bitcoin voor verkiezingscampagne VS

Bitcoin en de rest van de cryptomarkt worden steeds meer een politiek thema in de Amerikaanse verkiezingscampagne. Terwijl de Democraten de cryptosector afremmen, wil Donald Trump de sector juist steunen.

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump accepteert nu ook cryptocurrencies om zijn verkiezingscampagne te financieren. De voormalige president kondigde dit aan in een verklaring.

"Elke cryptocurrency die wordt geaccepteerd via het Coinbase Commerce product" is toegestaan, aldus de verklaring.

Het is de eerste keer dat "een presidentskandidaat van een grote partij cryptocurrencies gebruikt voor donaties", zo gaat het verder. In de huidige verkiezingscampagne hebben Vivek Ramaswamy en Robert F. Kennedy Jr. echter al gebruik gemaakt van Bitcoin-donaties.

Onlangs nog sprak Trump zich uit voor de adoptie van Bitcoin en co. in de VS. Als Republikeinse kandidaat bij de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen lijkt Trump zich dus strategisch te positioneren als "pro-crypto".

Trump heeft zich tijdens zijn ambtsperiode sceptisch uitgelaten over Bitcoin en cryptocurrencies.

Dit in tegenstelling tot zijn Democratische tegenstander Joe Biden. Onder de zittende president hebben de Democraten herhaaldelijk aanvallen uitgevoerd op de cryptosector.

Volgens Statista ligt de zittende Amerikaanse president 1,1 procent achter op voormalig president Donald Trump in de peilingen in de Verenigde Staten. In nationale peilingen krijgt hij gemiddeld 46,7 procent van de respondenten, terwijl Joe Biden ongeveer 45,6 procent van de stemmen krijgt.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven