Nieuws - SEC verwerpt compromisvoorstel Ripple

Door Luc Vesters

SEC verwerpt compromisvoorstel Ripple

SEC verwerpt compromisvoorstel Ripple

Op 13 juni vroeg Ripple Labs opnieuw aan US District Judge Analisa Torres om een mildere straf van "niet meer dan 10 miljoen dollar" in de XRP rechtszaak. Het bedrijf verwees naar de recente schikking van de SEC met Terraform Labs.

Dit zou aanzienlijk minder zijn dan de civiele straf van USD 876,3 miljoen die oorspronkelijk was voorgesteld door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De SEC reageert nu op de aanpak van Ripple en toont haar koppigheid.

Ripple vergelijkt appels met peren, want de schikking met Terraform Labs, inclusief een civiele boete van 420 miljoen dollar, zou alleen tot stand zijn gekomen door de bijzondere omstandigheden, legt de SEC uit.

In tegenstelling tot Ripple was Terraform Labs failliet, had het ermee ingestemd om geld terug te betalen aan investeerders en had het ook de leidinggevenden ontslagen die "verantwoordelijk waren ten tijde van de schendingen."

In juli 2023 behaalde Ripple een gedeeltelijke overwinning in het juridische geschil, omdat rechter Torres oordeelde dat XRP geen effect was in verband met transacties door particuliere beleggers. Bij verkoop aan institutionele beleggers moet XRP echter wel als een effect worden beschouwd.

XRP wordt momenteel verhandeld tegen USD 0,49 en staat daarmee aanzienlijk lager dan in de zomer van 2023.

In totaal bedragen de door de SEC voorgestelde boetes voor Ripple bijna USD 2 miljard, inclusief USD 198,2 miljoen aan voorschotrente en nog eens USD 876,3 miljoen aan terugbetalingen.

Het bedrijf Ripple Labs zou op de lange termijn hoe dan ook succesvol kunnen zijn, zelfs zonder adoptie van XRP.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven