Nieuws - Komt de Ethereum Spot ETF midden juli?

Door Luc Vesters

Komt de Ethereum Spot ETF midden juli?

Komt de Ethereum Spot ETF midden juli?

Wanneer wordt de Ethereum Spot ETF eindelijk volledig goedgekeurd? De cryptomarkt houdt zich met deze vraag bezig sinds de voorlopige aanvragen eind mei werden goedgekeurd. Het zou nu uiterlijk over anderhalve week zover kunnen zijn. Tenminste als je vertrouwt op uitspraken van Bloomberg-analisten James Seyffart en Eric Balchunas.

De twee marktexperts verklaarden via X: "Wij geloven dat een notering mogelijk eind volgende week of in de week van 15 juli kan plaatsvinden."

Bloomberg-collega Balchunas voegt er echter aan toe dat er nog steeds geen concrete informatie is over een van de ETF's. Het is bijvoorbeeld nog niet bekend hoe hoog de vergoedingen voor de financiële producten zouden kunnen zijn. Deze zullen echter waarschijnlijk in een vergelijkbare range liggen als die van de Bitcoin ETF's.

In het verleden konden we vaak vertrouwen op de uitspraken van Bloomberg-analisten. Toch waarschuwt Seyffart dat de lanceringsdatum voor de Ethereum ETF's ook later zou kunnen zijn. De SEC heeft geen deadline voor het verwerken van S1 aanvragen en zal de documenten zorgvuldig bestuderen.

Over het algemeen kwam de voorlopige goedkeuring van de Ethereum ETF's voor veel mensen. In de maanden die eraan voorafgingen, had de SEC nauwelijks stappen gezet die op goedkeuring hadden kunnen wijzen.

Sommigen geloven nu dat ETH op korte termijn beter zou kunnen presteren dan Bitcoin door de goedkeuring van de ETF's. Meer hierover lees je hier.

Je kunt hier meer lezen over wat er met de prijs van Ethereum zou kunnen gebeuren in het geval van goedkeuring van de ETF's: Dit is hoe hoog de Etherprijs zou kunnen stijgen

Op dit moment lijkt het echter meer op een droge periode voor Ethereum en de rest van de cryptomarkt. Zware sell-offs drukken momenteel het beleggerssentiment. Je kunt alle informatie hier vinden: Cryptomarkt crasht verder

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven