Nieuws - 2030: “Wij denken dat Ethereum naar 22.000 dollar stijgt”

Door Ted Maas

2030: “Wij denken dat Ethereum naar 22.000 dollar stijgt”

Ethereum (ETH)
Koersupdate
Tot 2030: “Wij denken dat Ethereum naar 22.000 dollar stijgt”

Vermogensbeheerder VanEck schat dat Ethereum tegen 2030 kan stijgen naar 22.000 dollar. Wat zit er achter deze gewaagde voorspelling?

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: volgens VanEck kan de prijs van Ethereum tegen 2030 stijgen naar 22.000 dollar – en zelfs naar 154.000 dollar als alles perfect verloopt. Ze zien veel groeipotentieel in de blockchain door ontwikkelingen zoals Web3, AI en financiën. Ethereum wordt steeds belangrijker in deze gebieden.

Dat betekent ook dat er meer geld naar Ethereum komt. De schrijvers van het rapport schatten dat Ethereum tegen 2030 zo’n 66 miljard dollar aan cashflow kan genereren, wat ten goede komt aan de ETH-token. Dit gebeurt als de blockchain zijn snelle groei in marktaandeel voortzet, vooral ten opzichte van traditionele financiële spelers en grote techbedrijven.

De poorten naar een markt van triljoenen dollars gaan open. Het rapport verwacht dat er steeds meer behoefte zal zijn aan blockchain-toepassingen. Dit geldt bijvoorbeeld voor sectoren als financiën, sociale netwerken, infrastructuur en kunstmatige intelligentie. VanEck schat de totale markt die Ethereum kan aanspreken op 15 triljoen dollar.

Ethereum heeft nu al meer omzet en gebruikers dan veel grote Web2-merken. Volgens VanEck biedt Ethereum unieke waardeproposities die buiten de cryptowereld niet beschikbaar zijn, vergelijkbaar met de Apple App Store of Google Play. Daarom wordt de blockchain steeds aantrekkelijker voor bedrijven, vooral door aanzienlijke kostenbesparingen.

Ethereum en zijn netwerkeffecten Het platform heeft ook een rijk ecosysteem van applicaties. De netwerkeffecten zijn vele malen sterker dan die van sociale netwerken. Dit loont op de lange termijn: “Consumenten en app-ontwikkelaars zullen naar Ethereum overstappen omdat het goedkoper is en meer waarde biedt dan de huidige standaardoplossingen,” aldus VanEck.

Ook in de AI-ontwikkeling kan Ethereum een belangrijke rol spelen. Er zijn “goede redenen om aan te nemen dat blockchains zoals Ethereum een belangrijke backend-infrastructuur worden voor AI-toepassingen,” zoals het verspreiden van AI-agenten – autonome softwareprogramma’s die via Ethereum kunnen draaien als grootste smart contract-platform.

Het “sterkste waardevoorstel” blijft echter de financiële sector. 71 procent van de totale inkomsten komt uit deze sector.

Stijgende vraag, stijgende prijs De stijgende vraag naar Ethereum-toepassingen kan op twee manieren positief zijn voor de prijs. “Omdat ETH gekocht moet worden om Ethereum te gebruiken, profiteren alle ETH-houders van de vraaggedreven instroom.” Daarnaast wordt “80 procent van deze inkomsten in ETH gebruikt om circulerende ETH terug te kopen en te verbranden.” Dit is een ingebouwd “burning-mechanisme” dat kan zorgen voor een constante vermindering van het aanbod.

Een “digitaal winkelcentrum” Het rapport schetst een rooskleurige toekomst. Ethereum is een “revolutionair bezit”, “digitaal olie”, “programmeergeld”, “opbrengstgevend goed” en “internetreservemunt” in één. Als deze waardevoorstellen werkelijkheid worden, de tokenomics helpen en Ethereum 70 procent marktaandeel haalt, zou VanEcks voorspelling van 22.000 dollar tegen 2030 kunnen uitkomen.

Maar dat hoeft niet. Reguleringen, renteontwikkelingen en concurrentie zijn enkele obstakels die VanEck zelf noemt.

En de door de SEC goedgekeurde Ethereum spot ETF's moeten eerst nog worden toegelaten tot de handel. De analyse is sterk afhankelijk van instroom van institutionele investeerders. Eén van de aanvragen is van VanEck zelf. Maar daarover is de vermogensbeheerder zeker: “We verwachten dat spot-Ether-ETF's binnenkort worden toegelaten tot de handel op Amerikaanse beurzen.”

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven