Nieuws - SEC keurt Ethereum Spot ETF's goed

Mike Hesp

Door Mike Hesp

SEC keurt Ethereum Spot ETF's goed

Ethereum (ETH)
Wet en regelgeving
ETF
SEC keurt Ethereum Spot ETF's goed

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de Ethereum spot ETF-aanvragen van BlackRock en Co. goedgekeurd. Dit is hoe de markt reageert.

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de Ethereum Spot ETF-aanvragen van verschillende vermogensbeheerders goedgekeurd. Dit blijkt uit de openbare documenten van de autoriteit.

De Amerikaanse effectentoezichthouder gaf groen licht aan in totaal acht aanvragers. Grayscale, Bitwise, BlackRock, Fidelity, VanEck, Ark/21Shares, Franklin Templeton en Invesco Galaxy. Ze wachten allemaal al lang op een vergunning.

Experts zoals Bloomberg-analist James Seyffart benadrukken echter dat de goedkeuringen in eerste instantie betrekking hebben op de "19b-4" aanvragen. Dit zijn in feite intentieverklaringen van een exchange (in dit geval NYSE) om een financieel product naar de beurs te brengen. De SEC heeft deze nu verleend.

In de komende weken zou ook de eigenlijke "S-1" aanvraag van BlackRock, Fidelity en Co. moeten worden goedgekeurd.

Tot voor kort werd het onwaarschijnlijk geacht dat de SEC groen licht zou geven voor een Ethereum ETF, zoals de CEO van VanEck bevestigde. De SEC zette echter de geruchtenmolen in beweging met signalen van het tegendeel.

Het valt nog te bezien of de Ether ETF's gemodelleerd zullen worden naar het succes van de Bitcoin ETF's die in januari werden goedgekeurd. In de afgelopen vier maanden is er meer dan 13 miljard dollar gestroomd naar Bitcoin-gebaseerde exchange-traded funds.

In een eerste reactie steeg de ETH-prijs licht met 2 procent. Op het moment van schrijven wordt de op één na grootste cryptocurrency door marktkapitalisatie verhandeld op $3.684. In de afgelopen 30 dagen is Ethereum met maar liefst 30 procent gestegen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven