Nieuws - Komt de Ethereum ETF eraan? De geruchtenmolen draait op volle toeren

Door Ted Maas

Komt de Ethereum ETF eraan? De geruchtenmolen draait op volle toeren

Ethereum (ETH)
ETF
Komt de Ethereum ETF eraan? De geruchtenmolen draait op volle toeren

Niemand zag het aankomen, maar het lijkt erop dat de SEC in de nabije toekomst meerdere Ethereum ETF’s gaat goedkeuren. De etherprijs anticipeert al sterk op speculatie.

Het leek hopeloos, maar nu zijn er steeds meer tekenen dat een Ethereum spot ETF mogelijk binnenkort wordt toegestaan in de VS. De reden voor speculatie is de registratie van een tickersymbool voor de Ethereum ETF door VanEck. De notering van het tickersymbool “ETHV” bij de Depository Trust & Clearing Corporation zou erop kunnen wijzen dat er binnenkort een vergunning wordt verleend. Een notering wordt beschouwd als een beslissende stap voor de definitieve goedkeuring door de SEC. Tegengeluiden zeggen echter dat de ETF momenteel op inactief staat. Goedkeuring is dus nog niet 100% zeker.

Of er groen licht komt, is niet te voorspellen door alleen het handelssymbool te registreren. Een Ethereum Spot ETF werd een maand geleden al genoteerd door Franklin Templeton. De deadline is vandaag, 23 mei. De SEC moet dan een beslissing nemen over de VanEck ETF. Als ze het goedkeuren, kunnen ze ook de andere aanvragen goedkeuren. De autoriteit heeft er in totaal vijf ontvangen.

Het feit dat er mogelijk snel een beslissing wordt genomen, heeft geleid tot sterke stijging voor Ethereum. De koers van Ether heeft momenteel een wekelijkse winst van meer dan 25 procent.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven