Nieuws - Ethereum zou de show van Bitcoin kunnen stelen

Door Luc Vesters

Ethereum zou de show van Bitcoin kunnen stelen

Hoewel het er nu niet naar uitziet, zou Ethereum volgens een rapport van K33 Research de komende weken snel kunnen herstellen. De analisten denken dat dit komt door een mogelijk Ethereum Spot ETF in de VS. Zij verwachten dat de Ethereum Spot ETF nog deze maand wordt goedgekeurd.

De Ethereum-prijs kan “direct na de lancering van de ETF's dalen”, aldus het rapport, maar op de middellange termijn stijgen door de ETF-instroom. De experts schatten dat door de ETF's tot één procent van de circulerende Ethereum-voorraad kan worden opgekocht. Vetle Lunde, Senior Analyst bij K33, geeft aan dat "ETF's een belangrijke katalysator voor de ETH koers zullen zijn."

K33 Research is minder optimistisch over de Bitcoin-prijsontwikkeling. Hier zou een aanhoudende verkoopdruk op meerdere fronten een prijsstijging kunnen tegenhouden.

“We verwachten dat de netto verkoopdruk Bitcoin in een verder rustige zomermarkt zal belasten”, aldus K33 Research. Redenen hiervoor zijn onder andere verkopen door miners, het BKA, en de uitbetalingen van Mt.Gox.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven