Nieuws - Enorme verkoopdruk? Mt.Gox-uitbetalingen beginnen in juli

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Enorme verkoopdruk? Mt.Gox-uitbetalingen beginnen in juli

Enorme verkoopdruk? Mt.Gox-uitbetalingen beginnen in juli

Het is zover: Volgens een verklaring van de curatoren zullen de gedupeerden van Mt.Gox hun Bitcoin al volgende maand ontvangen. Dreigt de BTC-koers daarmee een forse correctie?

De failliete cryptobeurs Mt.Gox wil komende maand beginnen met de uitbetalingen van Bitcoin en Bitcoin Cash. Dat blijkt uit een verklaring van de curator maandagochtend. Daarin staat dat de terugbetalingen “begin juli 2024” zullen beginnen. Al jaren wachten schuldeisers op een (gedeeltelijke) terugbetaling van hun munten. Na de ineenstorting van de beurs in 2014 verloren gebruikers in totaal 850.000 BTC. Daarvan konden 142.000 BTC worden teruggevonden. In totaal is Mt.Gox zijn voormalige gebruikers cryptocurrency ter waarde van ongeveer 9 miljard Amerikaanse dollar verschuldigd.

Door/ de uitbetalingen van deze munten zou er voor Bitcoin een immense verkoopdruk kunnen ontstaan. De gedupeerde beleggers kochten hun BTC toen deze slechts enkele honderden Amerikaanse dollars waard waren. Omdat de BTC koers in de tussentijd meer dan 60.000 Amerikaanse dollar bedraagt, is er een enorme prikkel om de teruggekregen munten te verkopen. Hoe groot dit gevaar is, is echter telkens weer onderwerp van talloze discussies.

De Bitcoin koers daalde sterk naar aanleiding van het nieuws. Op het moment van schrijven noteert Bitcoin 61.000 Amerikaanse dollar – een daling van 5 procent op dagbasis.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven