Nieuws - Zullen de miljarden van Mt.Gox de Bitcoin-koers drukken?

Door Ted Maas

Zullen de miljarden van Mt.Gox de Bitcoin-koers drukken?

Bitcoin (BTC)
Koersupdate
Zullen de miljarden van Mt.Gox de Bitcoin-koers drukken?

Mt.Gox wil uiterlijk in oktober negen miljard dollar aan Bitcoin uitbetalen aan schuldeisers. Analisten waarschuwen voor een ineenstorting van de koers.

Zoals een schuldeiser van Mt.Gox verdergaat op Reddit, zou de insolvente cryptobeurs al in mei kunnen beginnen met het uitbetalen van Bitcoin. Volgens gegevens van Glassnode heeft Mt.Gox momenteel 137.000 BTC in bezit, die zouden kunnen worden uitbetaald aan schuldeisers. Bij de huidige Bitcoin-koers van 66.858 dollar zou dat neerkomen op 9,16 miljard.

Als het aan twee analisten van K33 ligt, zou de uitbetaling gevolgd kunnen worden door negatieve prijsbewegingen. “Mt.Gox munten kunnen een relevante negatieve prijsfactor worden in de komende weken en de markt schrik aanjagen”, zeggen ze in een analyse.

Ten onrechte, zegt de grote bank UBS. De Zwitserse bank gelooft niet dat een grote hoeveelheid Bitcoin daadwerkelijk de markt zal bereiken. Schuldeisers zullen hun BTC houden, zegt de bank. Schuldeisers van Mt.Gox wachten al sinds het faillissement in 2014 op compensatie. De eerste uitbetalingen in yen en via PayPal vonden plaats in december 2023.

Het is echter nog onduidelijk wanneer Mt.Gox daadwerkelijk zal beginnen met de officiële uitbetalingen. In een brief van 21 september 2023 markeerde de curator 31 oktober 2024 als uiterste deadline.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven