Nieuws - Bitcoin-miners zitten in de problemen zoals in december 2022

Door Luc Vesters

Bitcoin-miners zitten in de problemen zoals in december 2022

Sinds de vierde Bitcoin-halving in april staan veel mining-bedrijven onder grote financiële druk. Volgens gegevens van blockchain.com zijn de mining-opbrengsten flink gedaald. Waar ze op hun hoogtepunt bijna 100 miljoen dollar waren, werd er afgelopen zondag nog maar 24 miljoen dollar verdiend met blockrewards. Dit maakt de zware concurrentie nog erger.

In een post op X wijst Julio Moreno, hoofd van onderzoek bij de on-chain dienst CryptoQuant, hoe ernstig de situatie is. Hij legt uit dat er een daling van 7,6 procent in de True Hashrate is geweest. De laatste keer dat er zo’n sterke daling was, was in december 2022 tijdens de FTX-crisis.

Met "True Hashrate Drawdown" wordt de vermindering van de rekenkracht bedoeld die wordt gebruikt voor Bitcoin-mining. Dit weerspiegelt de problemen van de miners om hun bedrijf draaiende te houden in een gespannen financiële situatie.

Bitcoin-miners moeten hun BTC verkopen om hun lopende kosten te kunnen dekken. Deze verkoopdruk was duidelijk in juni, toen de miners binnen enkele weken meer dan 30.000 Bitcoin verkochten.

Voor BTC-investeerders kan de huidige situatie echter ook een positief teken zijn. In december 2022 werd immers het absolute dieptepunt van de Bitcoin-bearmarkt bereikt. Momenteel staat de Bitcoin koers op 62.661 dollar. In de afgelopen 24 uur is de Bitcoin-koers met 1,93 procent gestegen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven