Nieuws - Dit zijn de 5 belangrijkste ontwikkelingen in crypto van de week

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Dit zijn de 5 belangrijkste ontwikkelingen in crypto van de week

Polygon (MATIC)
Ethereum (ETH)
Binance Coin (BNB)
Exchanges
Web 3.0
Weer een spannende week in de cryptoruimte loopt ten einde. Een compact overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen rond Bitcoin, Ethereum en Co.

Weer een spannende week in de cryptoruimte loopt ten einde. Een compact overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen rond Bitcoin, Ethereum en Co.

Nexo: crypto-uitleendienst stopt op de Amerikaanse markt

De gesprekken met de Amerikaanse autoriteiten waren volgens de eigen verklaringen van het bedrijf zonder resultaat geëindigd, "in een impasse geraakt".

Volgens de verklaring zou Nexo zijn diensten en producten in de VS "op een geleidelijke en ordelijke manier in de komende maanden" moeten stopzetten. Na het faillissement van FTX namen ook de geruchten over financiële moeilijkheden bij Nexo toe.

Lees er hier alles over: Nexo stapt uit Amerikaanse activiteiten

MetaMask: Wallet spreekt zich uit over beschuldigingen

De populaire Web3-wallet heeft zich nu uitgesproken over het privacyschandaal dat onlangs uitbrak. Toen werd bekend dat MetaMask de gegevens van haar in totaal 31 miljoen klanten verzamelt wanneer zij het netwerk gebruiken via de Infura-dienst.

ConsenSys, het bedrijf achter de cryptowallet, heeft nu het beleid op hun website bijgewerkt: "Wij zetten ons in om de privacy van de gebruikers van onze producten te beschermen, zodat onze gebruikers niet - en uiteindelijk ook niet - kunnen worden verraden door de zoveelste gecentraliseerde entiteit."

Polygon: Ethereum sidechain werkt samen met Warner Music Group

Polygon (MATIC) kan schitteren met een ander high-profile partnerschap. Samen met Warner Music Group wil Polygon een nieuw Web3 muziekplatform ontwikkelen. Ondertussen verandert Polygon in een ware crypto-lieveling onder grote bedrijven. Onder meer bedrijven als Meta, Starbucks of Disney staan op de lijst van partners.

Lees hier meer details over Polygon's nieuwe samenwerking: Polygon en Warner Music lanceren virtueel muziekplatform

Nieuwe studie bewijst duurzaamheid achter het minen van Bitcoin

De analyse van ESG-analist Daniel Batten toont het gebruik van schone energie bij het minen van Bitcoin.

Uit de meest recente analyse van ESG-analist Daniel Batten blijkt dat 29 mining bedrijven, die 16,48 procent van het totale hash-aandeel vertegenwoordigen, voor 90 tot 100 procent op schone energie draaien. Batten berekende de cijfers met "een combinatie van typecomputer, megawatt, gedolven BTC en de hashrate". Rechtstreeks contact met mining bedrijven was ook een onderdeel van zijn onderzoek.

Lees hier meer over de duurzaamheid van Bitcoin.

Binance: Controle van bewijs van reserves is voltooid

Na de ineenstorting van FTX kwamen steeds meer cryptobeurzen naar voren, die hun activa en de bijbehorende portefeuilleadressen openbaar maakten. Onder hen was crypto-beurs Binance.

Nadat 's werelds grootste cryptobeurs een uittreksel van zijn cryptoreserves bekendmaakte, lijkt hun onderzoek door een extern accountantskantoor nu voltooid. Het resultaat: de activa van de gebruikers zijn voldoende beveiligd.

Lees hier meer over hoe de bitcoinposities van Binance zijn gedekt zijn.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven