Nieuws - Polygon, de cryptofavoriet onder de grote bedrijven

Door Ted Maas

Polygon, de cryptofavoriet onder de grote bedrijven

Polygon samenwerkingen disney youtube muziek nft

Polygon komt steeds vaker in het nieuws met samenwerkingen van een extreem hoog niveau. Polygon (MATIC) wil als Layer 2 oplossing transacties op het Ethereum netwerk sneller en goedkoper maken. Hiervoor gebruikt Polygon zogenaamde sidechains die parallel lopen aan de Ethereum blockchain. Polygon voert ‘off-chain berekeningen’ uit om deze weer terug te koppelen aan het hoofdnetwerk. Op deze manier wordt het Ethereum netwerk minder belast. Kortom: Polygon wil Ethereum eenvoudiger en sneller maken voor de massa. Deze schalingsoplossing heeft onlangs enkele successen geboekt. Bedrijven uit de meest uiteenlopende industrieën hebben zich aan Polygon verbonden. Hieronder een overzicht van de belangrijkste projecten.

1. Muziek NFT's: Warner Music Group

Waarschijnlijk de meest recente samenwerking die Polygon is aangegaan is met Warner Music Group en e-commerce bedrijf LGND. Deze samenwerking moet een Web3-muziekplatform realiseren waar men NFT-nummers kan afspelen en verhandelen. De lancering is gepland voor 2023. In de toekomst zal deze functie mogelijk zijn voor andere blockchains.

2. NFT's als modeaccessoire: Adidas en Nike

Steeds meer bedrijven in de kledingindustrie naderen langzaam maar zeker de wereld van de virtuele mode. Zo ook de sneakerproducenten Adidas en Nike.

Samen met het luxelabel Prada lanceerde de sportartikelenfabrikant uit Herzogenaurach een NFT-modecollectie op basis van Polygon. De digitale accessoires werden geveild op de NFT-marktplaats SuperRare. Ondertussen lanceerde Nike met behulp van Polygon zijn eigen Web3-platform, waarop gebruikers zelf virtuele kledingstukken kunnen verhandelen.

3. NFT's op sociale media: Meta

Ongeveer een maand geleden kondigde Meta aan dat het een eigen NFT-marktplaats lanceerde op Instagram. In de toekomst moet het mogelijk zijn om via Instagram en Polygon NFT's te creëren om deze vervolgens te verhandelen.

In eerste instantie wordt de functie enkel in de Verenigde Staten uitgerold. Andere regio’s staan wel op de agenda.

4. NFT-klantenprogramma: Starbucks

De populaire koffieketen heeft samen met Polygon een loyaliteitsprogramma opgezet. Klanten van Starbucks ontvangen hun loyaliteitspunten als NFT's. De NFT's in het zogenaamde "Starbucks Odyssey" programma kunnen ontvangen worden als beloning, maar kunnen ook gekocht worden, aldus de officiële aankondiging.

5. NFT Avatars: Reddit

In juli van dit jaar integreerde Reddit NFT's. Sindsdien is het mogelijk om je avatar te minen op de Polygon blockchain. Deze kan vervolgens worden verhandeld op bijvoorbeeld NFT-marktplaatsen. Ongeveer 2,9 miljoen gebruikers op Reddit hebben nu zo'n token . Het handelsvolume sinds juli ligt rond de 6 miljoen US dollar.

6. Accelerator Programma: Disney

Polygon en zes andere bedrijven zijn eregast bij de Disney Accelerator. Het programma is bedoeld om innovatieve bedrijven en projecten verder te helpen groeien.

"De Disney Accelerator klasse van dit jaar is gericht op het bouwen van de toekomst van immersieve ervaringen, gespecialiseerd in technologieën zoals augmented reality (AR), non-fungible tokens (NFT's), en kunstmatige intelligentie (AI)," aldus de officiële aankondiging van Disney.

Polygon kan niet alleen monetaire steun verwachten, maar ook de expertise van mensen met ervaring in de sector.

7. Crypto op de Nothing Phone

Voor de lancering van de Nothing Phone lanceerde de Britse tech start-up een NFT-collectie op Polygon.

Enkele maanden geleden werd ook gezegd dat het in de toekomst ook mogelijk moet zijn om met een smartphone toegang te krijgen tot games, apps en betaalfuncties van Polygon.

8. NFT's met Photoshop: Adobe

De gouden standaard in grafisch ontwerp vindt ook zijn weg naar de wereld van blockchains: Adobe's social media platform Behance kondigde een samenwerking aan met Polygon. Dit moet gebruikers in staat stellen NFT's direct op Behance te plaatsen.

9. Sport NFT's: National Football League (NFL)

De Amerikaanse footballcompetitie onderzocht vorig jaar de mogelijkheden van NFT's in ticketing.

De NFL lanceerde ook een eigen collectie op Polygon. De NFT's zijn digitale tickets die verschillende animaties tonen in de vorm van korte video's en zijn bedoeld om specifieke herrineringen weer naar boven te brengen.

10. En binnenkort ook YouTube?

Onlangs deden speculaties over een mogelijke samenwerking tussen Polygon en YouTube de ronde op Twitter. Hoewel er sindsdien geen verder bewijs is voor een samenwerking, worden de geruchten steeds luider.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven