Nieuws - Meta lanceert eigen NFT-marktplaats op Instagram

Door Ted Maas

Meta lanceert eigen NFT-marktplaats op Instagram

Polygon (MATIC)
NFT
Web 3.0
META NFT INSTA

Social media gigant Instagram krijgt binnenkort een eigen NFT-marktplaats. Dit maakte moederbedrijf Meta op 2 november bekend in een persbericht.

Daarnaast staat ook een toolkit in de planning waar gebruikers een NFT-collectie kunnen aanmaken op de Polygon blockchain met de mogelijkheiden deze te kunnen verkopen.  "Wij geloven dat creators opties moeten hebben wanneer, waar en hoe ze geld verdienen," schreef Stephane Kasriel, hoofd Commerce en Fintech bij Meta, in een blogpost.

In 2024 kunnen gebruikers kostenloos NFT-collecties op Instagram aanmaken, aldus Kasriel. Ze willen voorlopig ook de gebruikerskosten voor kopers voor hun rekening nemen. Het addertje onder het gras: voor in-app aankopen zijn echter app store kosten verschuldigd - zoals Apple's "app store tax" van 30 procent.

De functie wordt eerst uitgerold in de VS. Er zijn echter plannen om het uit te breiden naar andere landen. Ondertussen is het sociale media platform geen nieuwkomer meer als het gaat om NFT's. Instagram lanceerde in mei van dit jaar een proefproject in de VS en maakte de NFT-functie uiteindelijk in augustus beschikbaar voor gebruikers in 100 andere landen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven