Nieuws - De Bitcoin-posities op Binance zijn voldoende gedekt

Sam Fröling

Door Sam Fröling

De Bitcoin-posities op Binance zijn voldoende gedekt

Bitcoin (BTC)
Privacy en veiligheid
Exchanges
De Bitcoin-posities op Binance, zijn voldoende gedekt

Na een onderzoek door accountants van Mazars is het duidelijk: Binance houdt voldoende Bitcoin aan om de tegoeden van klanten te dekken.

Het accountantskantoor Mazars heeft een rapport gepubliceerd over de BTC-reserves van Binance. De controle vond plaats op 22 november, op het moment dat Binance zijn eigen proof-of-reserves overzicht publiceerde. Volgens de controle hield de cryptobeurs voldoende BTC en WBTC aan om "het saldo van alle klanten te dekken" op de verslagdatum. Omdat Mazars zich uitsluitend richtte op bitcoinbezit, is er nog steeds geen onafhankelijke verificatie van de stand van de altcoin-saldo.

Binance is niemand een lening schuldig

Ondertussen is de relevantie van het bewijs van reserves ook twijfelachtig, aangezien de tegenovergestelde verplichtingen er geen deel van uitmaken. Zij tonen slechts de kredietzijde van de beursbalansen. Binance-baas Changpeng "CZ" Zhao kondigde echter een herziening van de verplichtingen aan. "We zijn niemand een lening schuldig. Je kunt rondvragen," verklaarde hij. Nadat Binance enkele weken geleden was begonnen met het publiceren van zijn reserves, volgden andere handelsplatforms dit voorbeeld.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven