Nieuws - Binance CEO stelt plan op voor cryptobeurzen

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Binance CEO stelt plan op voor cryptobeurzen

FTX
Wet en regelgeving
Exchanges
Binance CEO stelt plan op, voor cryptobeurzen

Binance CEO Changpeng Zhao heeft richtlijnen opgesteld voor cryptobeurzen - om een ramp als FTX in de toekomst te voorkomen.

De ondergang van FTX heeft de kwetsbaarheid van gecentraliseerde cryptobeurzen aan het licht gebracht: verduistering, duistere bedrijfscultuur en menselijke fouten. Binance CEO Changpeng Zhao heeft nu een zes punten plan uiteengezet om het vertrouwen van de beleggers terug te winnen.

"Zes samenwerkingen voor een gezonde gecentraliseerde effectenbeurzen”

Volgens het verslag is de hoogste prioriteit de bescherming van de beleggers. "We kunnen niet toestaan dat een paar slechte factoren de reputatie van deze bedrijfstak verslechteren terwijl deze nog in de kinderschoenen staat." Fondsen mogen "nooit verkeerd worden beheerd". Het eerste punt, zei hij, is volledige transparantie.

Het eerste punt is dat de beurzen worden opgeroepen om "risico te vermijdend bij het omgaan met gebruikers". "Gebruikersfondsen mogen nooit worden verhandeld of belegd." Daarnaast moeten beurzen "proactief risicowaarschuwingen geven aan gebruikers zodat zij de volatiliteit van cryptocurrencies begrijpen".

Bovendien mogen handelsplatforms geen native tokens als onderpand gebruiken - een van de redenen voor de FTX-crash. Native tokens spelen wel degelijk "een essentiële rol in de werking van blockchains", aldus Changpeng Zhao. Gebruikers moeten echter kunnen "vertrouwen op het native token waar de door hen gekozen blockchain zich op baseert". Daartoe "moet er een algemeen nut zijn".

"Openheid creëren".

Punt drie vereist dat de effectenbeurzen transparante overzichten van hun bezit aan activa vrijgeven. Sommige aanbieders zijn hier al mee begonnen na het FTX-schandaal. Bedrijven werden openbaar gemaakt, uitgebreide controles aangekondigd. Binance heeft ook zijn hot en cold wallet-adressen gepubliceerd. In het verlengde hiervan roept de Binance CEO op om alleen "sterke reserves" aan te houden.

In de zeer bewegende crypto-omgeving, zegt Changpeng Zhao, moet de vermogenstructuur ook schuldenvrij blijven. Daarom roept hij andere concurrenten op om "ouderwets te handelen". Groei financieren met schulden is "onverstandig".

Tot slot dringt de Binance-baas aan op "het versterken en handhaven van beveiligingsprotocollen". Vanwege de "snelle ontwikkeling van protocollen voor de industrie en projecten" is het noodzakelijk "dat de industrie een betere samenwerking vormt om tevredenheid te bereiken voor de kwaliteit van veiligheidsmaatregelen voor beurzen en projecten".

Dit vereist een "sterke samenwerking met de rechtshandhaving ter ondersteuning van onderzoeken en het terughalen van gestolen middelen". Volgens Changpeng Zhao moeten de beurzen investeren in "analyses van de branche om de zwakke plekken in de bestaande modellen aan te pakken". Hij dringt ook aan op de invoering van strikte KYC- en AML-maatregelen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven