Nieuws - Binance CEO overweegt branchevereniging voor cryptoregulering

Door Ted Maas

Binance CEO overweegt branchevereniging voor cryptoregulering

FTX
Wet en regelgeving
Exchanges
CZ FTX branchevereniging

In de nasleep van de FTX-ramp wil Binance CEO Changpeng "CZ" Zhao een branchevereniging oprichten die nauw samenwerkt met cryptoregulatoren. De ineenstorting van FTX heeft een enorme impact op de cryptosector. Naast de financiële schade zien velen het enorme verlies aan vertrouwen in de sector - vooral op het gebied van wet-en regelgeving - als het belangrijkste gevolg van de crash.

Changpeng "CZ" Zhao wil deze negatieve ontwikkeling tegengaan met een branchevereniging. De CEO van Binance kondigde dit gisteren aan op Twitter. Volgens Zhao kwam dit verzoek niet alleen van zijn kant.

"De vereniging moet de communicatie met de regelgevers onderhouden en 'best practices' in de sector cultiveren, waaronder transparantie in de vorm van proof-of-reserves", aldus de CEO.

De groep zal bestaan uit verschillende giganten uit de industrie. CZ voegde daar wel bij dat deze groep "onafhankelijk" moet opereren. Hij verwacht daarbij dat Binance geen al te grote invloed zal uitoefenen. Naast het herstel van vertrouwen werkt CZ ook aan de wederopbouw van de crypto-industrie. Daarvoor heeft de CEO van Binance onlangs financiële middelen voor veiliggesteld.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven