Nieuws - Nieuwe studie bewijst duurzaamheid achter het minen van Bitcoin

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Nieuwe studie bewijst duurzaamheid achter het minen van Bitcoin

Bitcoin (BTC)
Mining
Crypto-acceptatie
Nieuwe studie, bewijst de duurzaamheid, achter Bitcoin mining

De analyse van ESG-analist Daniel Batten toont het gebruik van schone energie bij het minen van Bitcoin. Maar hoe betrouwbaar zijn de gegevens?

Uit de meest recente analyse van ESG-analist Daniel Batten blijkt dat 29 mining bedrijven, die 16,48 procent van het totale hash-aandeel vertegenwoordigen, voor 90 tot 100 procent op schone energie draaien. Batten berekende de cijfers met "een combinatie van typecomputer, megawatt, gedolven BTC en de hashrate". Rechtstreeks contact met mining bedrijven was ook een onderdeel van zijn onderzoek.

Resultaten moeten nog herzien door een kritische oog

Batten, die zichzelf een milieuactivist noemt, staat bekend om zijn nauwgezette werk, maar als overtuigd Bitcoiner is hij toch bevooroordeeld. De resultaten van de kwartaalverslagen van de Bitcoin Mining Council (BMC) moeten waarschijnlijk met een vergelijkbaar kritisch oog worden bekeken - de BMC-leden zijn er immers erg op gebrand om het "klimaatkiller"-imago van de cryptocurrency te begraven. Volgens het BMC heeft het Bitcoin-netwerk zelfs een duurzame energiemix van bijna 68 procent.

Omdat het BMC echter verwijst naar gegevens die door de leden zelf zijn verstrekt, beschuldigen critici de vereniging van vooringenomenheid en wetenschappelijke onnauwkeurigheid. Andere studies geven Bitcoin wel een aanmerkelijk slechter eco-certificaat.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven