Nieuws - Nexo stopt met Amerikaanse activiteiten

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Nexo stopt met Amerikaanse activiteiten

VS
Exchanges
Nexo stopt, met Amerikaanse activiteiten

Omdat de dialoog met de Amerikaanse autoriteiten mislukte, trekt de crypto-uitleendienst zich terug uit de VS.

In een blogartikel heeft de Europese crypto-uitleendienst Nexo aangekondigd zich terug te trekken uit de VS. Concreet staat er: "Producten en diensten zullen in de komende maanden in de Verenigde Staten op een volgorde worden stilgezet."

Gesprek voering loopt stuk

Het besluit zou komen "na meer dan 18 maanden van gesprekvoering in goede vertrouwen met de Amerikaanse federale regeringsautoriteiten die in een beknelling is geraakt".Nexo zou zich, ondanks tegenstrijdige en wisselende standpunten met "staats- en federale regelgevers, voortdurend inspanningen hebben gegeven om de gevraagde informatie te geven en zijn activiteiten proactief te zetten in antwoord op hun bezwaren". "Het product Earn Interest zal vanaf 06 december niet langer beschikbaar zijn voor bestaande klanten in acht Amerikaanse staten," vermeld het bedrijf.

Ondertussen zullen uitbetalingen in real time verwerkt blijven worden. Na de schandalen rond de cryptobeurs FTX kampen verschillende crypto-uitleendiensten met financiële problemen. Ook bij Nexo doen geruchten over betalingsproblemen de ronde.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven