Nieuws - Als Donald Trump president zou worden, gaat BTC dan naar $100.000?

Door Luc Vesters

Als Donald Trump president zou worden, gaat BTC dan naar $100.000?

Bitcoin (BTC)
VS

In 2023 is Bitcoin met meer dan 130 procent gestegen. Op het moment van schrijven wordt de cryptocurrency verhandeld op 41.035 dollar. Veel beleggers verwachten een Bitcoin Spot ETF en daarnaast wordt de halving in april 2024 verwacht. Dit zal naar verwachting vooral invloed hebben op de BTC-prijs. Er wordt echter ook verwacht dat de Amerikaanse verkiezingscampagne de financiële markten, waaronder crypto, zal beïnvloeden.

Zoals analisten van vermogensbeheerder VanEck voorspellen, zou Bitcoin kunnen stijgen naar USD 100.000 als Donald Trump voor de tweede keer president wordt tijdens de komende verkiezingen. Als Bitcoin deze koers behaalt, zal de marktkapitalisatie ongeveer twee biljoen US dollar zijn - meer dan bijvoorbeeld zilver, Amazon of Google. BTC heeft momenteel een totale marktkapitalisatie van 802 miljard dollar.

Donald Trump vs de SEC?

Analisten zien het verband tussen de herverkiezing van Trump en een nieuwe all-time high voor Bitcoin in de strijd tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Als Donald Trump president wordt, "zal de vijandige regelgevingsaanpak van de SEC worden ontmanteld". We verwachten dat de Bitcoinprijs een all-time high zal bereiken op 9 november, uitgerekend drie jaar na de laatste all-time high," aldus het voorspellingsrapport. De hoogste prijs van Bitcoin tot nu toe was USD 68.789 in november 2021.

Sinds het FTX-debacle is de cryptosector onder vuur door de agressieve regelgevende aanvallen van de SEC. Dit zou ook een negatieve invloed hebben gehad op de prijzen van onder andere Bitcoin en andere crypto.

Als BTC in december 2024 USD 100.000 bereikt, zal Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto worden uitgeroepen tot Time Magazine's Persoon van het Jaar, leggen de analisten van VanEck uit.

BTC op 100.000: zelfs zonder Trump en co.

De voorspelde overwinning van Trump komt overeen met de laatste peilingen. De voormalige president leidt met 47 tegen 43 procent, volgens gegevens van de Wall Street Journal. Ook in de race, maar met slechte kansen op de overwinning: Ron DeSantis. De Republikein is voorstander van Bitcoin en tegen digitale valuta van centrale banken, of CBDC's.

De neef van de voormalige Amerikaanse president John F. Kennedy voert ook campagne voor het Witte Huis en wil Bitcoin opnemen in zijn verkiezingscampagne. "Als president zal ik ervoor zorgen dat uw recht om Bitcoin te bezitten en te gebruiken heilig is. Ik zal het recht op zelfbezit verdedigen," zei Kennedy in een toespraak in mei. De politicus wordt echter beschouwd als een "complottheoreticus".

Veel investeerders geloven dat Bitcoin ook zonder de Amerikaanse verkiezingscampagne naar USD 100.000 zal stijgen - critici zien de steun van de presidentskandidaten als een politieke agenda.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven