Nieuws - Satoshi Nakamoto: de uitvinder van de Bitcoin verdween vandaag 13 jaar geleden

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Satoshi Nakamoto: de uitvinder van de Bitcoin verdween vandaag 13 jaar geleden

Bitcoin (BTC)
Blockchain/Technologie
Satoshi Nakamoto: de uitvinder van de Bitcoin verdween vandaag 13 jaar geleden

Op 12 december 2010 schreef Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto zijn laatste bericht - dit waren zijn laatste woorden.

Tot op de dag van vandaag blijft de ware identiteit van Bitcoin-oprichter Satoshi Nakamoto een mysterie. De weinige aanwijzingen over zijn persoon: e-mails en forumposts die hij schreef tot zijn verdwijning in 2010.

Zijn laatste forumpost werd gepubliceerd op bitcointalk.org op 12 december 2010. Het was getiteld: "Enkele DoS-limieten toegevoegd, veilige modus verwijderd". Hij schreef onder andere de volgende paragraaf : "Er is meer werk te doen aan DoS, maar ik doe een snelle build van wat ik tot nu toe heb voor het geval het nodig is voordat ik me waag aan complexere ideeën."

The last message from Satoshi Nakamoto,

Bron: Screenshot bitcointalk.org

In die begindagen lag de Bitcoin-prijs rond de 20 cent, een nichefenomeen waar tot dan toe maar weinig mensen vanaf wisten.

Maar pas in oktober van dit jaar dook een tot dan toe onbekende e-mail van de maker van de Bitcoin op. Het is een bericht van 22 augustus 2008 aan Wei Dai.

Dai werkte al sinds 1998 aan een digitaal geldsysteem met de naam "b-money". Blijkbaar werd Satoshi hierdoor geïnspireerd, wat ook wordt bevestigd door de e-mail. Daarin vraagt de Bitcoin-oprichter naar de publicatiedatum van de b-money pagina, zodat hij die kan citeren in zijn komende werk. Een paar maanden later, op 31 oktober 2008, publiceerde hij de whitepaper over Bitcoin. Hij voegde een eerste concept toe aan de e-mail aan Dai.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven