Nieuws - Bitcoin haalt Warren Buffett's Berkshire Hathaway in

Door Luc Vesters

Bitcoin haalt Warren Buffett's Berkshire Hathaway in

Bitcoin haalt Warren Buffett's Berkshire Hathaway in

Bitcoin is een "token voor gokkers" en heeft geen intrinsieke waarde, legde miljardair en Berkshire Hathaway CEO Warren Buffett uit in een interview. De 92-jarige vergeleek de cryptomarkt met een roulettewiel en gokautomaten.

Inmiddels heeft het "goktoken" - mede dankzij de recente bull run - een marktkapitalisatie van 816 miljard dollar. Dit betekent dat Bitcoin ongeveer vijf procent hoger gewaardeerd wordt dan Berkshire Hathaway met $777 miljard. Warren Buffett wordt beschouwd als een legende onder Amerikaanse investeerders. Zijn nettowaarde is meer dan 124 miljard dollar. Hij staat al enige tijd bekend om zijn aanhoudende kritiek op Bitcoin.

De nummer 1 cryptocurrencies loopt ook voor in vergelijking met Tesla of Visa. In de lijst van relevante activa neemt Bitcoin de tiende plaats in, $18 miljard achter Meta (Facebook). De cryptoreservemunt presteert goed sinds het begin van het jaar. Het steeg in deze periode met meer dan 140 procent. Huidige koers: $42.028. Alleen al in de laatste 24 uur steeg de cryptocurrencies met bijna zeven procent.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven