Nieuws - Zit de cryptomarkt momenteel in een ‘sweet spot’?

Door Ted Maas

Zit de cryptomarkt momenteel in een ‘sweet spot’?

Bitcoin (BTC)
Investeren
Altcoins
Zit de cryptomarkt momenteel in een ‘sweet spot’?

Het zijn ‘groene’ weken in de cryptomarkt. De juiste timing zorgt voor meer rendement. Meerdere factoren suggereren dat we ons momenteel in een sweet spot (de perfecte plek voor maximale impact) bevinden.

Voor de meeste mensen lijkt de cryptomarkt niet meer zo relevant. Sinds de enorme daling van de koers in 2021 is er geen nationale aandacht meer geweest. Af en toe haalt een aanzienlijke stijging van de Bitcoin koers de massamedia, maar daar blijft het bij. Het onderwerp is niet aanwezig voor degenen die niet continu betrokken zijn bij de sector - en dat is waarschijnlijk meer dan 95 procent van de bevolking.

Crypto-adoptie: beter dan ooit

Tegelijkertijd richten bedrijven en institutionele beleggers hun aandacht steeds meer op het onderwerp. Siemens geeft bijvoorbeeld obligaties uit op het Polygon netwerk en doet betalingen via een JPMorgan Stablecoin, terwijl Deutsche Bank op het punt staat crypto ETP's uit te geven. Tegelijkertijd heeft Lufthansa een loyaliteitsprogramma via NFT's gelanceerd. Voor degenen die de sector volgen is dit soort nieuws dagelijkse kost.

Het vacuüm tussen de publieke opinie en de feitelijke fundamentele ontwikkeling is groter dan het in 2020 was. Dit was tijdens de laatste grote rally. Voor een belegger is dit juist een gunstige omgeving, een zogenaamde sweet spot. Institutionele beleggers zijn nog niet in de markt gestapt en de brede massa is niet bezig met de markt.

Macrosituatie: de perfecte uitgangspositie

De sweet spot is er ook in macro-economisch opzicht. Na de enorme daling en de enorme renteverhogingen zijn veel koersen sterk gedaald. Hoewel de prijzen zich sindsdien licht hebben hersteld, liggen ze nog steeds ver onder de ATH’s van het hypejaar 2021.

Zodra er nieuwe liquiditeit op de markt komt, zullen de koersen natuurlijk stijgen. Voor dit vooruitzicht bevinden we ons ook in gunstige omgeving: alle negatieve macro-economische gebeurtenissen liggen achter ons, althans volgens de laatste berichtgeving, en met de afnemende inflatie en het enorme schuldenprobleem staat de volgende golf van monetaire verruiming voor de deur.

De juiste waardering

Iedere euro, dollar of Zwitserse frank die men vandaag investeert in een protocol als Ethereum, Chainlink of Polygon, zorgt ervoor dat er steeds meer volwassen projecten op het netwerk komen. Zonder echte hype is er voonamelijk ruimte voor daadwerkelijke ontwikkeling. Dit betekent dat de protocollen fundamenteel de waarde benaderen die ze destijds onterecht hadden, tijdens het hypejaar van 2021. De huidige prijsstijgingen zijn dus niet het gevolg van hype, maar van legitieme inhaaleffecten, omdat er vooruitgang wordt geboekt op gebieden als compatibiliteit, schaalbaarheid en het creëren van use cases.

Cryptoregulering: de kaarten zijn geschud

De belangrijkste aanval tegen crypto in de VS lijkt zijn hoogtepunt te hebben bereikt. De agressie van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) vlakt af en met de veroordeling van Sam Bankman-Fried lijken ook de toezichthouders langzaam hun rust te vinden. Belangrijke gerechtelijke uitspraken tussen de cryptosector en de SEC, zoals met Ripple of Grayscale, zijn in het voordeel van de cryptospelers uitgevallen.

Tegelijkertijd staan vermogensbeheerders op Wall Street op het punt om feiten en legitimiteit voor de sector te creëren met Bitcoin Spot ETF's. Ondertussen stelt Hong Kong zich steeds verder open zodat de Chinezen niet buitengesloten worden en is er in de EU met MiCA een raamwerk voor cryptoregulering aangenomen. Volgens de meeste experts en analisten een mooie plek voor beleggers met een vooruitziende blik.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven