Nieuws - Twitter kan mogelijk niet aan zijn betalingsverplichtingen voldoen

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Twitter kan mogelijk niet aan zijn betalingsverplichtingen voldoen

Dogecoin (DOGE)
Elon Musk
Twitter, betalingsverplichtingen, voldoen

Massaontslagen en een thuiskantoorverbod: blijkbaar verrast door een slechte balans neemt de nieuwe Twitter-baas Elon Musk harde maatregelen.

Gisteren op 10 november, waarschuwde Elon Musk zijn Twitter-medewerkers dat het bedrijf volgend jaar een "negatieve netto cashflow van enkele miljarden US-dollars" zou kunnen hebben volgens Bloomberg. Volgens het rapport zijn "betalingsproblemen niet uitgesloten" tenzij Twitter erin slaagt om "meer geld weten binnen te halen dan dat het uitgeeft". Ondertussen zou het opkopen van alle Twitter-aandelen ongeveer 13 miljard dollar hebben gekost en bijdragen tot het verlies van liquiditeit met een terugbetalingspercentage van ongeveer een miljard dollar per jaar.

Veel reclamebureau's haken af

Het verlies van belangrijke reclamebureau's, die de overname slecht hebben ontvangen, zou ook een reden kunnen zijn. Het is de vraag of Musk het slechte nieuws alleen maar wilt gebruikt om reclame te maken voor het nieuwe abonnementsmodel met het "blauwe vinkje", wat niet goed is ontvangen op Twitter. Sinds de overname van Twitter presenteert de Tesla-baas zich als een grote redder die er alles aan doet om Twitter van een faillissement te voorkomen. Hierdoor volgen massaontslagen en ander maatregelen. De in Zuid-Afrika geboren CEO kondigde daarnaast ook nog een thuiskantoorverbod aan.

Elon houdt een ontslag ronde

Musk heeft het hogere management al ontslagen en wil in totaal 50 procent van de werknemers gaan ontslaan. Ondertussen wordt de koers van Dogecoin in een 24-uurs vergelijking net geen 8 procent meer verhandeld en heeft hij nog geen drastische schommelingen laten zien. Onlangs bereikte de Memecoin een hoogtepunt van 3 maanden toen Musk op Twitter Dogecoin-betalingen aankondigde. Of de Tesla-baas zijn verdere crypto-plannen voor Twitter zal uitvoeren, valt nog te bezien.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven