Nieuws - Deze 4 crypto upgrades wil Elon Musk naar Twitter brengen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Deze 4 crypto upgrades wil Elon Musk naar Twitter brengen

Dogecoin (DOGE)
Elon Musk
NFT
Dogecoin (DOGE) stijgt met 130 procent in zeven dagen.

Met de controversiële overname van Twitter wil Tesla CEO Elon Musk cryptotoepassingen gaan integreren op het korte berichtenplatform. Te midden van een berenmarkt onderscheidt Dogecoin (DOGE) zich van de rode massa met 130 procent winst in zeven dagen. Verantwoordelijk voor deze rally: Elon "Dogefather" Musk en zijn Twitter overname. Maar welke crypto-upgrades heeft de nieuwe "Chief Twit" eigenlijk gepland?

1. Dogecoin tweet vergoeding

In een bijeenkomst met Twitter-medewerkers benadrukte Musk dat "het zinvol zou zijn om een betaalfunctie op Twitter te introduceren." De Tesla-baas hekelde ook de vele spam en bot commentaren en opperde een soort tweetvergoeding, te betalen in Dogecoin.

Ook een spannend onderwerp: de maandelijkse vergoeding van de blue check mark. Dit wordt gebruikt om een specifieke persoon of token te verifiëren. Musk is waarschijnlijk overtuigd van een abonnementsmodel en dringt aan op een vergoeding van 8 dollar per maand. De keerzijde wordt beschreven door een enquête, volgens welke ongeveer 81 procent van de deelnemers er niet voor zou willen betalen. Ongeacht of het in euro's, US dollars of DOGE is.

2. Twitter wallet

Wat op Telegram al lang realiteit is, komt binnenkort ook naar Twitter: Crypto wallets. "Twitter werkt aan een wallet-prototype dat cryptostortingen en -opnames ondersteunt," legde softwareontwikkelaar Jane Manchun Wong uit.

Het nieuws is echter onbevestigd. Er is ook nog geen antwoord ontvangen waarin om commentaar wordt gevraagd. De tweet kreeg veel respons. Dit is niet verrassend. Toen Jack Dorsey nog CEO was bij het sociale mediaplatform, sloeg het bedrijf een duidelijk cryptovriendelijke koers in. Nog in september 2021 werd bijvoorbeeld een BTC-tipfunctie ingevoerd.

3. Open broncode

Zijn ambitie om van Twitter het "platform van de vrije meningsuiting" te maken, betekent waarschijnlijk ook het publiceren van het algoritme. Musk had hier een paar maanden geleden al om gevraagd. Dat de cryptoruimte met dit idee sympathiseert is niet verwonderlijk. De protocollen van Bitcoin en Co. volgen immers een soortgelijke aanpak. Het bekendste open source platform is GitHub.

4 NFT-integratie voor geselecteerde gebruikers

NFT-technologie mag ook niet worden verwaarloosd onder Musks nieuwe cryptoregime. Met de overname introduceert Twitter een nieuwe functie. In samenwerking met vier NFT-marktplaatsen, waaronder Solana-marktplaats Magic Eden en Rarible, zullen geselecteerde Twitter-gebruikers binnenkort NFT's kunnen bekijken, kopen en verkopen. Het geheel heet NFT Tweet Tiles en wordt momenteel getest.

Ondertussen is het nog maar de vraag wanneer en vooral of al deze veranderingen op Twitter zullen worden ingevoerd. Voorlopig blijft de koers van Dogecoin vrolijk doordraaien.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven