Nieuws - Elon Musk's Twitter overname veroorzaakt een Memecoin rally

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Elon Musk's Twitter overname veroorzaakt een Memecoin rally

ELon Musk, Tiwtter, Memecoin

De Twitter deal is ideaal. Dit komt doordat de nieuwe CEO Elon Musk vooraf al enkele veranderingen heeft aangekondigd met betrekking tot cryptocurrencies zoals Dogecoin, klimt de koers van de Memecoins omhoog.

"Laat dat even bezinken." Alleen de rijkste man ter wereld kan het hoofdkwartier van 's werelds grootste platform voor tweets binnenlopen en een slimme woordspeling maken terwijl hij een porseleinen gootsteen vasthoudt. Kortom: Elon Musk is aangekomen bij Twitter.

Wat de mede-profiteurs van de miljardendeal zijn: Memecoins zoals Dogecoin, Shiba Inu of Floki Inu. Terwijl Bitcoin na een korte bevrijding weer in waarde daalt, kunnen liefhebbers van dogcoin genieten van rijke winsten.

De Dogecoin loopt weer

15 procent binnen 24 uur. Eigenlijk niets bijzonders in de volatiele cryptomarkt. Niettemin: in de huidige omstandigheden bewijst de uitzondering de regel. Dogecoin won zelfs bijna 30 procent in de afgelopen zeven dagen en wordt nu verhandeld tegen 0,080 US dollar.

De memecoin Shiba Inu, ooit in de top 10 van cryptocurrencies getild door de tweet van de "Dogefather" Musk, profiteerde ook van de Twitter-hype. Met een stijging van slechts 10 procent stijgt het Ethereum-token niet zo sterk als zijn rolmodel, maar het doet het nog steeds beter dan de meeste andere cryptocurrencies.

Smeken om de traktatie

Er is een reden waarom deze cryptocurrencies hun weg naar deze ranglijst hebben gevonden: Tesla CEO, Paypal oprichter, ruimtevaartpionier en sinds kort ook Twittereigenaar Elon Musk. Met talrijke berichten over de cryptocurrency Dogecoin, die is ontwikkeld als parodie op Bitcoin, manipuleerde hij de prijs ervan in 2021 - al dan niet bewust. Daardoor steeg de waarde tot maar liefst 0,77 US dollar.

Toen de 51-jarige zich vorig jaar een Shiba Inu hond aanschafte, explodeerde ook de bijbehorende cryptocurrency. De pup kreeg de naam Floki. Onmiddellijk schoot ook deze penning omhoog. Het is niet verwonderlijk dat cryptoprojecten worden beïnvloed door de daden van hun oprichters. Deze Memecoins zijn echter bijna te koppelen aan de beslissingen van de honderdvoudige miljardair.

De afhankelijkheid gaat zelfs zo ver dat projecten als FLOKI letterlijk om aandacht smeken. Tal van leden van de gemeenschap hebben zich verzameld onder Musk’s zijn tweet, en het project zelf vraagt ook om veel aandacht.

Twitter's crypto plan

Hoewel inmiddels niet duidelijk was of de miljardendeal überhaupt doorgang zou vinden, heeft Musk vooraf een ontmoeting gehad met Twitter-medewerkers. Het onderwerp: crypto. In de vergadering benadrukte hij dat "het zinvol zou zijn om een betaalfunctie op Twitter in te voeren." De Tesla-baas hekelde ook de vele spam- en botcommentaren en mijmerde over een soort tweetvergoeding. Betaalbaar in Dogecoin.

Ondertussen zullen zijn ambities om van Twitter het "platform van de vrijheid van meningsuiting" te maken waarschijnlijk beginnen met een publicatie van het algoritme. De Twitter-code vrij toegankelijk maken - open source dus. Het is ook niet gek dat de crypto-industrie met dit idee sympathiseert. De protocollen van Bitcoin en cryptocurrencies volgen immers een soortgelijke aanpak. Ondertussen doen ook geruchten de ronde over een wallet-functie. Een officiële aankondiging laat echter nog op zich wachten.

In hoeverre Musk nu al zijn ambities in de praktijk gaat brengen valt nog te bezien. Het is waarschijnlijk dat de Memecoin-gemeenschap, zoals Dogecoin, Shiba Inu of Floki, zal blijven reageren of zelfs hopen op overeenkomstige aankondigingen in de toekomst.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven