Nieuws - Tether versus Ripple: Paolo Ardoino slaat terug

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Tether versus Ripple: Paolo Ardoino slaat terug

Tether (ERC-20) (USDT)
Ripple (XRP)
VS
Tether versus Ripple: Paolo Ardoino slaat terug

De crypto-ruzie gaat door: volgens Ripple CEO Garlinghouse is Tether het doelwit van de Amerikaanse overheid. Tether CEO Ardoino ziet de zaken heel anders.

Deze week waarschuwde Ripple CEO Garlinghouse voor vervolging van Tether door de Amerikaanse overheid. Hij maakt zich zorgen over ernstige gevolgen voor de cryptosector als de stablecoin USDT wordt gesanctioneerd door de VS.

Tether CEO Paolo Ardoino laat het er echter niet bij zitten. In een nieuwe post op X geeft hij uitleg over mogelijke maatregelen van de Amerikaanse autoriteiten en bekritiseert hij Garlinghouse voor het verspreiden van onnodige "angst voor USDT".

"Een ongeïnformeerde CEO die een bedrijf leidt dat door de SEC wordt onderzocht en een concurrerende stablecoin (cui prodest) lanceert, verspreidt naar verluidt angst voor USDT", schrijft Ardoino in zijn polemische commentaar.

Ardoino legt verder uit dat USDT van Tether de grootste stablecoin is qua marktaandeel, met miljoenen gebruikers over de hele wereld, en dat het vooral mensen heeft geholpen in ontwikkelingslanden zonder toegang tot een bank.

De CEO van Tether benadrukte ook de proactieve maatregelen van zijn bedrijf, waaronder het blokkeren van meer dan 1,3 miljard dollar in verband met fraude en ongeveer 1,6 miljoen dollar in verband met de financiering van terrorisme.

Tether reageerde alleen al vorig jaar op 198 verzoeken van wetshandhavingsinstanties. Ongeveer de helft daarvan kwam van Amerikaanse autoriteiten. Waarom dit ook voor problemen zorgt, lees je in dit artikel.

Velen in de cryptogemeenschap zagen de eerdere uitspraken van de Ripple CEO als een indicatie van op handen zijnde regelgevende maatregelen in de VS. Ripple dringt inderdaad door tot de stablecoin-markt en zou een concurrent van USDT kunnen worden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven