Nieuws - "De Amerikaanse overheid zit achter Tether aan"
Volgens Brad Garlinghouse is Tether (USDT) het doelwit van de Amerikaanse overheid. Een verbod zou verstrekkende gevolgen hebben voor de cryptosector.
De stablecoin-exploitant Tether (USDT) is volgens Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, het doelwit van de Amerikaanse overheid. Garlinghouse legde dit uit in een aflevering van de podcast "World Class" met Chris Vasquez.
Volgens hem kan de Amerikaanse actie tegen USDT ernstige gevolgen hebben voor de cryptosector.
"De Amerikaanse overheid gaat achter Tether aan. Dat heb ik me gerealiseerd. Ik zie Tether als een belangrijk onderdeel van het ecosysteem en ik weet niet welke impact dat zou hebben op de rest van het ecosysteem," zei de Ripple CEO.
Onlangs nog waren er beschuldigingen tegen Tether dat het bedrijf zou hebben meegewerkt aan het omzeilen van sancties en de financiering van terrorisme.
De baas van Tether, Paolo Ardoino, heeft zich tot nu toe echter fel verdedigd tegen dergelijke beschuldigingen. Hij verwijst herhaaldelijk naar de "jarenlange samenwerking" van zijn bedrijf met de Amerikaanse autoriteiten.
Uit verklaringen van het Amerikaanse ministerie van Financiën blijkt echter dat Tether ondanks alle samenwerking een doorn in het oog is van de Amerikaanse overheid.
Ondertussen waagt Ripple zich nu zelf in de stablecoin-sector. Een cryptocurrency van Ripple in US dollar zal dit jaar worden gelanceerd. Daarmee zouden Garlinghouse en Co. directe concurrenten worden van USDT.
Met een marktkapitalisatie van meer dan 110 miljard USD is Tether momenteel de grootste aanbieder van stablecoins. Een verbod op de USDT stablecoin zou vermoedelijk verstrekkende gevolgen hebben voor de liquiditeit in de cryptosector, maar zou de weg vrijmaken voor andere aanbieders.