Nieuws - Solana stijgt met bijna 270 procent in 2023

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Solana stijgt met bijna 270 procent in 2023

Solana (SOL)
Altcoins
Solana stijgt, met bijna 270 procent in 2023

Solana is sinds het begin van het jaar met bijna 270 procent gestegen. De FTX-ramp lijkt voorbij, maar hoe lang zullen de hoogtepunten aanhouden?

Tot nu toe is 2023 eigenlijk geen goed jaar geweest voor Solana. De ondergang van FTX woog als bijna geen ander op de cryptocurrency. Deze neerwaartse glijbaan lijkt nu echter voorgoed voorbij. Een blik op de SOL-koers laat zien dat de coin sinds het begin van het jaar met bijna 270 procent is gestegen. Van 9,96 naar 39,04 US dollar op dit moment. SOL is nu terug op het niveau van voor het faillissement van de FTX, maar is nog steeds ver verwijderd van zijn all-time high van 260 US dollar.

Solana rally nog niet voorbij

De Solana rally kan nog doorgaan, want tijdens het recente Solana Breakpoint-evenement in Amsterdam kondigden de ontwikkelaars achter het project aan dat nodes nu beschikbaar zijn via AWS, de cloudservice van Amazon. Dit is bedoeld om het ook voor minder technisch onderlegde gebruikers mogelijk te maken om met het netwerk aan de slag te gaan. "De expertise is aanzienlijk gedaald, het inzetten van een node via Solana is eenvoudiger dan ooit," zegt Dan Albert van de Solana Foundation. Tot nu toe heeft alleen Ethereum deze stap genomen.

Gebruikers keren terug

De koersstijging heeft er ook toe geleid dat meer gebruikers terugkeren naar het Solana-ecosysteem. Onlangs bereikte de gebruikersactiviteit een dieptepunt van twee jaar, deels als gevolg van netwerkstoringen die de blockchain herhaaldelijk hebben stilgelegd. FTX zou echter een domper kunnen zetten op de hoogtepunten. De failliete cryptobeurs bezit in totaal ongeveer 60 miljoen SOL tokens (huidige equivalente waarde: ongeveer 2,34 miljard US-dollar). Het bedrijf zet momenteel een deel daarvan in.

Om de failliete activa te vergroten en zo benadeelden beter te kunnen uitbetalen, overweegt het management SOL te verkopen. Een groot deel van de aandelen zou hiervoor volgend jaar beschikbaar moeten zijn.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven