Nieuws - $122 miljoen aan Solana tokens gestaked door FTX

Mike Hesp

Door Mike Hesp

$122 miljoen aan Solana tokens gestaked door FTX

Solana (SOL)
FTX
$122 miljoen aan Solana tokens gestaked door FTX

FTX functionarissen hebben 5,5 miljoen SOL tokens vastgezet, met een proportionele waarde van $122 miljoen. De tokens vertegenwoordigen slechts een klein deel aan SOL tokens die FTX in bezit heeft.

Functionarissen die verantwoordelijk zijn voor FTX's beveiligde crypto-activa staken op 14 oktober blijkbaar 5,5 miljoen SOL tokens. Dit blijkt uit on-chain gegevens.

Volgens deze gegevens identificeerde de crypto whale tracker "Whale Alert" een grote storting bij de staking provider Figment, die later kon worden toegewezen aan een FTX wallet.

De storting bedraagt ongeveer $122 miljoen, maar vertegenwoordigt slechts een klein deel van de $1,3 miljard aan SOL tokens die FTX in bezit heeft. Veel van dit bezit zal pas in de komende jaren worden ontgrendeld.

In september kreeg FTX in principe toestemming om meer dan vier miljard dollar aan beveiligde crypto-activa te liquideren om klanten te compenseren.

Het bedrijf van Mike Novogratz, Galaxy Digital, is hiermee belast. Naast de verkoop van maximaal $200 miljoen per week, kan Galaxy de activa als alternatief investeren in de DeFi.

Door de vastgezette tokens is de verkoop van zijn belang in FTX aandelen minder waarschijnlijk, waardoor de neerwaartse druk op de SOL prijs enigszins wordt opgevangen.

In de nasleep van het nieuws reageerde de Solana token dan ook met een prijsstijging van meer dan drie procent in de afgelopen 24 uur.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven